AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soğanlama (Soğanlı Gözleme)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Soğanlama (Soğanlı Gözleme) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1,5 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
4 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Sıvı yağ
Toz biber
Pul biber
Karabiber

Soğanlama (Soğanlı Gözleme) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; Yoğurma kabına unu alalım.
Üzerine tuz, ılık su ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Hafif ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçle kapatalım ve 20 dakika dinlenmeye bırakalım.
İç harcı için; Sıvı yağ da soğan ve biberi kavurup üzerine domatesi ekleyelim.
Kavrulduktan sonra salça ve baharatları da ekleyip biraz daha kavuralım.
Harcımızı soğumaya bırakalım.
Dinlenen hamurumuzu unladığımız tezgaha alalım ve elimizle güzelce toparlayalım.
Daha sonra hamuru 6 eşit kesime bölelim ve her parçayı elimizle beze haline getirerek bir tabak içerisine alalım.
Ardından her bezeyi unladığımız tezgahta yuvarlak ve çok kalın olmayacak halde oklava yardımı ile açalım.
Açtığımız hamurun bir kenarına hazırladığımız iç harcından yerleştirelim ve başka kenarını harcın üzerine gelecek formda kapatalım.
Daha düzgün olması için kenarlarını hamur kesme aparatı ile düzeltebilirsiniz.
Diğer hamurlarımızı da birebir biçimde hazırlayalım.
Hazırladığımız gözlemelerimizi ısıttığımız yağsız tava içerisine alalım ve orta ara çevirerek iki tarafını da pişirelim.
Pişen gözlemelerimizi tavadan alalım ve üzerine tereyağı sürelim.
Tüm gözlemelerimizi tıpkı halde pişirerek yağlayalım.
Afiyet olsun.

Soğanlama (Soğanlı Gözleme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst