Kuru Soğanlı Gözleme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kuru Soğanlı Gözleme Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
500 gr un
İç harcı için
4 adet büyük soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 dolu yemek kaşığı domates salçası

Kuru Soğanlı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Maya ve su yoğurma kabında karıştırılır.
10 dk mayanın etkinleşmesi için beklenir.
Öbür gereçlerde eklenir ve yoğrulur. Ele yapışmayan biraz sert bir hamur elde edilir. 1-2 saat mayalanmaya bırakılır.
Soğanın kabukları soyulur ve ince ince doğranır yahut rendenin iri tarafıyla rendelenir.
Tavaya yağ ve soğanlar alınır yumuşayıncaya kadar kavrulur salça ve baharatlar eklenir 1-2 dk daha kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır. 10 dk tezgah mayalanmasından sonra çok ince olmayacak halde açılır.
Açılan hamurun yarısına soğanlı harç konulur başka yarısı üzerine kapatılır.
Kenarlarına parmakla bastırılır.
Evvelce ısınmış düz tost makinesinde yahut geniş bir tavada iki taraflı pişirilir.
İsteğe bağlı pişen gözlemelere tereyağ sürülür. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kuru Soğanlı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst