AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pastanelerde dondurma nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pastanelerde dondurma nasıl yapılır?​

Dondurma (Gerçek Pastane Dondurması) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Salep, vanilya ve 2 kaşık toz şeker karıştırılır bir kapta.
- Daha sonra bir bardak süt ile karışımı çözün ve bekletin.
- Kalan sütü bir tencereye alin ve kaynatın.
- Kaynamakta olan süte kalan toz şekeri ekleyin.
- Daha sonra karışımı yavaş yavaş çırparak ilave edin.
Dondurma kabından dondurma nasıl çıkar?
Dondurma kaplarınız yoksa plastik bardağa doldurun ve ortasına dondurma çöpünü sokun. Düz bir şekilde yani çöp yukarı gelecek şekilde buzluğa atın. 3- 4 saat sonra kapları yada bardağı birazcık sıcak suya tutun ve çöpünden tutup sağa sola bastırarak yavaşça çıkarın.
Dondurmalar hangi renk?
Dondurmanın asıl maddesinin süt, salep ve şeker olduğunu belirten Prof. Dr. Gültekin, “Limonlu dondurma alacaksanız beyaz olmalı, hafif sarıya çalabilir. Çilekli dondurma alacaksanız hafif pembe olmalı.

Yoğurtlu dondurma Nasıl Yapılır?​

Yoğurtlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, bal, vanilya ve ufak ufak doğranan veya püre haline getirilen çilekler iyice karıştırılıp kalıplara boşaltılır.
- Derin dondurucuda bekletilir.
- Tercihinize göre bal yerine şekerde kullanılabilir. Afiyet olsun.
Maraş usulü dövme dondurma nasıl yapılır?
Ev Yapımı Dövme Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütümüzden bir bardak ayıralım ve kalanını şekerle beraber kaynatalım.
- Ayırdığımız sütü bir kaseye alalım, salebi katıp topak kalmayana kadar karıştıralım.
- Ocaktan aldıktan sonra yine tel çırpıcıyla yada mikserin düşük devrinde soğuyana kadar çırpalım.
Evde kalıpta dondurma nasıl yapılır?
Muzu püre haline getir, üzerine yoğurt ve sütü ekleyerek blender içinde iyice karıştır. Oluşan karışımı buz kalıplarına paylaştır, dondurma çubuklarını her bir küpe batır ve en az 2 saat dondur.

Evde dondurma kalıbı yoksa ne kullanılır?​

Evde dondurma kalıbı olmayanlar için, bu bir alternatif, deneyin, kolay da çıkıyor kalıpların içinden. İlk olarak muzla başlamak istiyorum. Muz, kendisi tek başına bir tatlı bence ve işin en güzel yanı, muzu dilimleyip veya ikiye bölüp, dondurma çubuğuna saplayarak dondurabilirsiniz.
Mavi renkli dondurmanın adı nedir?
Hepimizin neredeyse hemen hemen her dondurma tezgahında gördüğü mavi renkli, tamamen zehirli boya ve yapay aromadan ibaret ne olduğu belirsiz soğuk şeyi (evet dondurma değil, şey!) sırf ismi “İtalyan Karameli” diye yiyor ya da çoçuğunuza yediriyorsanız siz de bu vahim oyunun içindesiniz demektir!
Mavi karamel nedir?
MAVİ DONDURMANIN ORGANİK SIRRI İçinde vanilya ve karamel aromaları var. Organik renklendiriciyle gökyüzü gibi masmavi bir görünüme sahip. Bir diğer favori de Dolce di Latte. Tiramisuyla hazırlanıyor, içinde bol süt ve karamel parçaları bulunuyor.

Dondurulmuş yoğurt nasıl yapılır?​

Frozen Yoğurt Mutlaka Deneyin Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurdu ve pudra şekerini blendırdan geçiriyoruz iyice karışınca kremayı ekliyoruz.
- Yine karıştırıyoruz.
- Sonra buzlukta 6 saat bekletiyoruz.
- Çıkarınca yine blendırdan geçiriyoruz.
- Üstüne meyve çikolata tercihe göre koyabilirsiniz.
Dondurma kaşığı yerine ne kullanılabilir?
Bulamadıysanız da yemek kaşığı yeterli.
Evde Gerçek dondurma Nasıl Yapılır?
Evde Salepli Gerçek Dondurma tarifinin Yapılışı
- 1 yemek kaşığı toz şeker ve salepi karıştırıp tencereye alın.
- Kalan sütüde salebin topaklanmaması için azar azar ekleyip çırpıp ilave edin.
- Orta ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Pişen karışımı ocaktan alın, kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun.

Hakiki Maraş dondurması nasıl yapılır?​

Maraş Dondurması Nasıl Yapılır?
- 5 su bardağı sütü derin bir tencereye koyarak kaynatın.
- Kaynayan süte toz şekeri ekleyerek karıştırın.
- Bir kasenin içerisine ılık su ve salebi koyarak eritin.
- Kaynayan şekerli sütün içerisine, salebi yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Nişastadan dondurma nasıl yapılır?
ÇİKOLATALI DONDURMANIN TARİFİ Bir tencerenin içine süt, şeker, nişasta ve salebi koyun ve iyice karıştırın. Aynı zamanda kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kıvamını aldıktan sonra kaplara bölüştürün ve oda sıcaklığında soğutun. Ardından 5 saat boyunca dondurucuda bekletin.
Dondurma için krema nasıl yapılır?
Dondurma Tadında Pastacı Kreması – Nefis Yemek Tarifleri
- Malzemeler.
- 750 ml süt.
- 1 su bardağı şeker.
- 4 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı +bir tatlı kaşığı un.
- Yarım su bardak mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı sahlep.
- 3-5 damla vanilya konsantresi (yada 1paket vanilya)

Sade dondurma neden yapılır?​

Sade Dondurma Nasıl Yapılır?
- Bir tencerenin içerisine süt, salep krema ve şekeri alıp karıştırın.
- Hafif koyu bir kıvam alınca ocaktan alın ve kaplara bölüştürün.
- Buzlukta en az 5-6 saat dondurun.
- Donunca da çıkarıp dondurma makinesine aktarın. En az 30-40 dakika dondurma makinesinden geçirin.
Nişasta ile dondurma olur mu?
Dondurma temel olarak süt, kıvam verici madde ve şekerle yapılır. Dondurmanın türüne göre değişmek üzere, kıvam verici madde olarak nişasta, nişasta ve yumurta sarısı ya da sahlep kullanırız. Kıvam verici kullanmadan sadece süt kremasını şekerle çırparak (krem şanti) yapılan dondurmalar da vardır.
 
Geri
Üst