- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.703
- Çözümler
- 6
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Evde muzdan dondurma nasıl yapılır?
Kolay Muzlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?- Muzları doğradıktan sonra buzluğa koyun. En az 2 saat boyunca bekletin.
- Muzlar donduktan sonra blenderda süt ile karıştırın. İstediğiniz aromayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Karışım iyice karıştığında servis yapabilirsiniz ya da buzlukta bekletebilirsiniz.

Dondurulmuş muz nasıl kullanılır?
Muzların çok yumuşamaya yakın kabuğunu soymadan buzluğa atın. Kabuğu kararır ama tadı bozulmaz. Sonra buzluktan çıkartın, tezgahın üzerinde beş dakika beklesin ve kabuğunu bıçakla soyup içini ezin. İster keklerde, muffin veya muzlu pastalarda kullanın.Muzlu dondurma olur mu?
Muzlu dondurma olur mu?Geçen hafta marketten aldığım muzlar çok lezzetli çıkınca ertesi gün gidip dondurma yapmak için biraz daha aldım. 3 adet irice muz kullandım. 2 kişiye rahatça yetecek kadar dondurma çıktı. Siz yeme kapasitenize göre miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Blender olmadan dondurma nasıl yapılır?
Nasıl Yapılır? Vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayırın. Ardından bir tencereye koyup üzerine süt, toz salep ve toz şekerin yarısını ilave edin.Karışımı tahta bir kaşıkla karıştırarak kıvam almasını sağlayın ve koyulaşınca ocaktan alıp içinden vanilya çubuğunu çıkarın ve bir kenarda soğumaya bırakın.2 malzeme ile dondurma nasıl yapılır?
İki Malzemeli Dondurma Nasıl Yapılır?- Muzu ve çileği irice doğrayıp, blender’da püre haline getirin.
- Elde ettiğiniz karışımı dondurma kalıplarına döktükten sonra 5-6 saat veya bir gece dondurucuda beklettikten sonra servis edin.
Dondurulmuş muz ile ne yapılır?
Dondurulmuş muz ile ne yapılır?Nasıl Yapılır?
- 1 adet muzu soyun ve buzlukta dondurun.
- donmuş muzu karıştırıcıdan geçirin.
- Parçalandıktan sonra balı ilave ederek yeniden karıştırın.
- Dondurma kasesine alın ve üzerine toz tarçın ilave ederek servis edin.
- 165 kcal.
- Afiyetler Olsun…
Zayıflamak istiyorsanız, muzu dondurarak tüketin! Özellikle kış aylarında şeker ihtiyacının artması sebebiyle tüketilen şerbetli tatlılar yerine tüketilen dondurulmuş muz hem tokluk hissi verecek hemde şeker ihtiyacınızı karşılayacak.
Çocuklara Muzlu dondurma nasıl yapılır?
Çocuklara Muzlu dondurma nasıl yapılır?Çocuklar İçin Muzlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muzları doğrayıp 1 gece buzlukta bekletin.
- Buzluktan çıkarıp 10 dk bekletin. (
- Daha sonra rondoda muz, bal ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar çekin.
- Ağzı kapaklı bir saklama kabına koyup en az 5-6 saat beklettikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Muzlu yoğurtlu dondurma nasıl yapılır?
Muzlu ve kakaolu yoğurtlu dondurma tarifi Nasıl yapılır? Muzu ve yoğurdu buzluğa alın ve donana kadar bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra muzu ve yoğurdu mutfak robotuna alın ve içine kakaoyu ekleyin. Tüm malzemeyi robottan geçirdikten sonra dondurmanız hazır.3 malzemeli dondurma nasıl yapılır?
Üç Malzemeli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?- Muzların kabuklarını soyun.
- Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine aktarın.
- Donan muzları çıkarın.
- Ardından robotunuza ya da blender’ın içerisine donan muzları aktarın.
- Muzları yavaş yavaş ezmeye başlayın.
- Muzlar, kremamsı bir kıvam alacaktır.
Az malzemeli dondurma nasıl yapılır?
Az malzemeli dondurma nasıl yapılır?1 Malzemeli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muzları küplere doğrayıp yağlı kağıt arasına alın. Buzluğa kaldırıp 2 saat dondurun.
- Donan muz küplerini blender’a alıp en güçlü ayarda pürüzsüz bir kıvam alana dek 5 dakika çekin.
- Ağzı kapalı bir kaba alıp buzluğa kaldırın.
- Servis edin.