- Konu Yazar
- #1
Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller
100 gram dana eti
1 adet havuç
1 adet soğan
1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
50 gram margarin
Tuz karabiber
2,5 su bardağı sıcak su
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinci ıslatalım.
Yağları tavaya alıp ısındıktan sonra jülyen doğramış etimizi ekliyoruz.
30 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
Kavrulan etimize havucu da ekleyip 15 dakika da havuçla kavrulduktan sonra soğanlarımızı da ekliyoruz.
Et, havuç ve soğanlar hepsi birlikte 10 dakika daha kavrulduktan sonra pirinçleri üzerine ekleyip karıştırmadan tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2, 5 su bardağı sıcak suyunu koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Demlendikten sonra geniş bir kaba çevirip sıcak servis ediyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram dana eti
1 adet havuç
1 adet soğan
1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
50 gram margarin
Tuz karabiber
2,5 su bardağı sıcak su
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinci ıslatalım.
Yağları tavaya alıp ısındıktan sonra jülyen doğramış etimizi ekliyoruz.
30 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
Kavrulan etimize havucu da ekleyip 15 dakika da havuçla kavrulduktan sonra soğanlarımızı da ekliyoruz.
Et, havuç ve soğanlar hepsi birlikte 10 dakika daha kavrulduktan sonra pirinçleri üzerine ekleyip karıştırmadan tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2, 5 su bardağı sıcak suyunu koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Demlendikten sonra geniş bir kaba çevirip sıcak servis ediyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı