Özbek Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 su bardağı pirinç
1 kase kavrulmuş et
Tuz
Karabiber
Kimyon (İsteğe bağlı)
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tereyağı

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağ eklenir, sarımsak ve soğan kavrulur.
Kavrulan soğanlara havuç eklenir, sotelenir.
Pirinci eklenir, 5 dakika kavrulur.
Pirinç kavrulduktan sonra eti eklenir.
Baharatları atılır, suyu eklenir.
Üzerine tereyağı eklenerek kısık ateşte pişirilir.
1 su bardağı pirince 2 su bardağı su ekledim.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst