Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Özbek Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 kase kadar pirinç
2 tane havuç
1 kase haşlanmış nohut
1 tane soğan
3-4 diş sarımsak
250 gram kuşbaşı doğranmış et
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
Pirinçlerin üzerini geçecek kadar su

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 250 gram kadar kuşbaşı etimizi haşlayalım çok az suda haşlıyoruz suyunu çektikten sonra kavuruyoruz. ( bu kademede şunu belirtmek isterim isterseniz 3 su bardağı fazla su koyarak et haşlayın daha sonra bu suyu süzüp pilavda kullanın).
Havuçlarımızı minik minik küp küp doğruyoruz.
Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ alalım, havuçları kavuralım, daha sonra doğradığımız soğanları ekleyelim
Soğanları da kavurduktan sonra kavurduğumuz etleri ekleyelim haşlanmış nohutu da ekledikten sonra karıştıralım bir dakika boyunca kavrulsunlar.
Pilav yapacağımız tencerede yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ile pirinçleri kavuralım.
İyice kavrulan pirinçe garnitürleri ekleyelim.
Bir cins karıştıralım ,isterseniz eti haşladığınız suyu yarı yarıya olacak formda musluk suyu ekleyerek pilava suyu verelim.
Üzerini geçecek kadar su olması kâfi denetim edersiniz pirinçler suyunu çekmeye yakın tıkırdıyorsa su eklemesi yapalım.
Tuzunu da ek edip pişmeye bırakalım.
Suyunu tam çekince ocağı kapatıp 20 dk dinlendirelim.
Servis esnasında karabiber ile tatlandırabilirsiniz.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst