Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Özbek Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller
2-3 havuç
2 büyük uzunluk soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
Varsa kuyrukyağı
İstenirse kuşbaşı et 200 gr
2,5 bardak pirinç
3 bardak su
Tuz

Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı

Havuç 3-4 cm kadar uzunlukta kibrit formunda doğranır.
Soğan da evvel piyaz kesilip sonra küçülterek doğranır.
Varsa kuyruk yağı eritilir, zeytinyağı ek edilir ya da yalnızca zeytinyağında havuçlar ve soğanlar yeterlice kısık ateşte kavrulur, orta ara karıştırılır. Et ek edecekseniz hepsi birlikte kavrulur.
Diriliği gidince yıkanmış pirinçler ek edilerek biraz kavrulur. Tuz da ek edilir.
Daha sonra su ek edilir, kısık ateşte pişirilir.
Piştikten sonra üzeri örtülerek dinlendirilir.
Sonra servis yapılır. Afiyet olsun
 
Geri
Üst