- Konu Yazar
- #1
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
150 gram kuşbaşı
Yarım kase nohut
1 adet havuç
1 adet biber
Yarım soğan
Yarım çay bardağı şehriye
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuşbaşı etlerimizi pişiriyoruz.
Sonrasında kavrulmuş etimize sırasıyla biber, havuç ve evvelden haşlanmış nohutlarımızı ve şehriyemizi ekleyip şehriyelerin rengini almasını bekliyoruz.
Yıkanmış pirinçlerimizi ekleyip suyu pirincin iki katı koyuyoruz.
Pişmesine yakın 1 yemek kaşığı margarin ekliyoruz.
Not: Pişirdiğiniz etin suyundan eklerseniz pilavınız daha bir lezzetli olacaktır.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı pirinç
150 gram kuşbaşı
Yarım kase nohut
1 adet havuç
1 adet biber
Yarım soğan
Yarım çay bardağı şehriye
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuşbaşı etlerimizi pişiriyoruz.
Sonrasında kavrulmuş etimize sırasıyla biber, havuç ve evvelden haşlanmış nohutlarımızı ve şehriyemizi ekleyip şehriyelerin rengini almasını bekliyoruz.
Yıkanmış pirinçlerimizi ekleyip suyu pirincin iki katı koyuyoruz.
Pişmesine yakın 1 yemek kaşığı margarin ekliyoruz.
Not: Pişirdiğiniz etin suyundan eklerseniz pilavınız daha bir lezzetli olacaktır.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı