Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Özbek Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
150 gram kuşbaşı
Yarım kase nohut
1 adet havuç
1 adet biber
Yarım soğan
Yarım çay bardağı şehriye

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuşbaşı etlerimizi pişiriyoruz.
Sonrasında kavrulmuş etimize sırasıyla biber, havuç ve evvelden haşlanmış nohutlarımızı ve şehriyemizi ekleyip şehriyelerin rengini almasını bekliyoruz.
Yıkanmış pirinçlerimizi ekleyip suyu pirincin iki katı koyuyoruz.
Pişmesine yakın 1 yemek kaşığı margarin ekliyoruz.
Not: Pişirdiğiniz etin suyundan eklerseniz pilavınız daha bir lezzetli olacaktır.

Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst