- Konu Yazar
- #1
Özbek Pilavı (Perde Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler
Pilavı için;
300 gram küçük doğranmış kuşbaşı
2 adet orta uzunluk julyen doğranmış havuç
10-15 adet kadar soyulmuş minik soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı yıkanmış pirinç
1 lt kaynamış su
Hamuru için
1 kg un/ihtiyaç kadarı kullanılacak
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ yahut tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta
Aldığı kadar un
Özbek Pilavı (Perde Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar soteleyelim. Akabinde soğan ve havuç ile bir kaç dakika daha ocakta kavuralım.
Ardından pirinç, karabiber, tuz ve pirinci geçecek kadar kaynamış su ekleyip pişirelim.
Pilavı ılıması için kenara alalım.
Hamur için tüm gereçleri uygun bir kaba alıp kulak göğsü yumuşaklığında olacak formda bir hamur yoğuralım.
Pişirmek istediğimiz kabın büyüklüğünden daha geniş hamurumuzu açalım.
Yanlardan kabımızın kenarına sarkıtarak içine pilavımızı dolduralım.
Yandaki fazla hamurla üzerini kapatarak 200 derecede pişirelim.
Özbek Pilavı (Perde Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pilavı için;
300 gram küçük doğranmış kuşbaşı
2 adet orta uzunluk julyen doğranmış havuç
10-15 adet kadar soyulmuş minik soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı yıkanmış pirinç
1 lt kaynamış su
Hamuru için
1 kg un/ihtiyaç kadarı kullanılacak
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ yahut tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta
Aldığı kadar un
Özbek Pilavı (Perde Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar soteleyelim. Akabinde soğan ve havuç ile bir kaç dakika daha ocakta kavuralım.
Ardından pirinç, karabiber, tuz ve pirinci geçecek kadar kaynamış su ekleyip pişirelim.
Pilavı ılıması için kenara alalım.
Hamur için tüm gereçleri uygun bir kaba alıp kulak göğsü yumuşaklığında olacak formda bir hamur yoğuralım.
Pişirmek istediğimiz kabın büyüklüğünden daha geniş hamurumuzu açalım.
Yanlardan kabımızın kenarına sarkıtarak içine pilavımızı dolduralım.
Yandaki fazla hamurla üzerini kapatarak 200 derecede pişirelim.
Özbek Pilavı (Perde Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı