- Konu Yazar
Jandarma astsubay eğitimde maaş alıyor mu?
ASEM öğrencileri eğitim/öğretim süresince maaş almakta mıdır? Muvazzaf astsubay adayı öğrencilerine, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı okullarda bulunan askeri öğrencilere ödenen miktarda harçlık ödenir. Sözleşmeli astsubay adayı öğrencilerine ise 4678 Sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde ön sözleşme aylığı ödenir.Liseden sonra astsubay nasıl olunur?
Liseyi bitirmiş olan adaylar, astsubay olmak için başvuru yapabiliyor. Astsubay olmak isteyen kişilerin lisenin bitirilmesi yeterli sayılır. Lise bittikten sonra üniversite sınavlarından aldıkları puanla birlikte askeri mülakatlara girerek yeterli başarı sağlandığı zaman astsubay olunabiliyor.Meslek lisesi mezunu astsubay olabilir mi?
Meslek lisesi mezunu astsubay olabilir mi?Jandarma astsubaylığı için en az lise mezunu olmanız yeterlidir. Lise mezunu olan adaylar YKS’ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) girmektedir. Bu sınavlar üzerinden başarı sağlayanlar jandarma astsubay olma şartlarını da taşıyorsa Jandarma Astsubayı olma hakkına sahip olabilirler.
Askeriyede sicil vermek ne demek?
Askeriyede sicil vermek ne demek?sicil nedir? ile başlayalım. introduction to sicil sc 101 en basit tanımıyla şöyledir. muvazzaf (veya sözleşmeli) teğmen olduğunuz andan itibaren sicil üstü denen rütbece üstünüz olan üç subay tarafından hakkınızda her yıl yazılan kanaat notudur. 100-90 arasında üstün başarılı subay olarak sicil alırsınız.