AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Jandarma astsubay egitimde maas aliyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Jandarma astsubay eğitimde maaş alıyor mu?​

ASEM öğrencileri eğitim/öğretim süresince maaş almakta mıdır? Muvazzaf astsubay adayı öğrencilerine, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı okullarda bulunan askeri öğrencilere ödenen miktarda harçlık ödenir. Sözleşmeli astsubay adayı öğrencilerine ise 4678 Sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde ön sözleşme aylığı ödenir.

Liseden sonra astsubay nasıl olunur?​

Liseyi bitirmiş olan adaylar, astsubay olmak için başvuru yapabiliyor. Astsubay olmak isteyen kişilerin lisenin bitirilmesi yeterli sayılır. Lise bittikten sonra üniversite sınavlarından aldıkları puanla birlikte askeri mülakatlara girerek yeterli başarı sağlandığı zaman astsubay olunabiliyor.

Meslek lisesi mezunu astsubay olabilir mi?​

Meslek lisesi mezunu astsubay olabilir mi?
Jandarma astsubaylığı için en az lise mezunu olmanız yeterlidir. Lise mezunu olan adaylar YKS’ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) girmektedir. Bu sınavlar üzerinden başarı sağlayanlar jandarma astsubay olma şartlarını da taşıyorsa Jandarma Astsubayı olma hakkına sahip olabilirler.

Askeriyede sicil vermek ne demek?​

Askeriyede sicil vermek ne demek?
sicil nedir? ile başlayalım. introduction to sicil sc 101 en basit tanımıyla şöyledir. muvazzaf (veya sözleşmeli) teğmen olduğunuz andan itibaren sicil üstü denen rütbece üstünüz olan üç subay tarafından hakkınızda her yıl yazılan kanaat notudur. 100-90 arasında üstün başarılı subay olarak sicil alırsınız.

Astsubaylık kaç yıl okunur?​

Eğitim ve öğretim süresi önlisans düzeyinde 2 yıl olup öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere, astsubay diploması yanında, okumuş oldukları bölüme istinaden önlisans düzeyinde bir diploma verilmektedir.

Kimler astsubay olamaz?​

Vücudunda herhangi bir kusur ve sağlık sorunu bulunan kişiler astsubay olamaz. Astsubay olabilmek için sağlık raporu alınması şarttır. Aynı zamanda TSK’nın düzenlediği sınavlarda başarılı olamayan kişiler, astsubay olamaz.

Evet, Jandarma astsubay adayları eğitim/öğretim süresince maaş almaktadır. Bu durum, astsubay adaylarının statülerine ve eğitim süreçlerine göre değişiklik göstermektedir.

ASEM öğrencileri, eğitim/öğretim süresince maaş almaktadır ve muvazzaf astsubay adayı öğrencilere, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı okullarda bulunan askeri öğrencilere ödenen miktarın harçlık ödenir. Sözleşmeli astsubay adayı öğrencilere ise, 4678 Sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde ön sözleşme aylığı ödenmektedir.

Astsubay olmak isteyen adaylar genellikle lise mezunu olmalıdır. Liseyi bitiren adaylar, üniversite sınavlarından aldıkları puanlarla birlikte askeri mülakatlara girerek yeterli başarı sağladıklarında astsubay olabilirler.

Meslek lisesi mezunları da astsubay olabilirler. Jandarma astsubaylığı için en az lise mezunu olmak yeterlidir. Lise mezunu olan adaylar, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) üzerinden başarı elde ettiklerinde ve diğer astsubaylık şartlarını da taşıdıklarında Jandarma Astsubayı olma hakkına sahip olabilirler.

Astsubaylık eğitimi önlisans düzeyinde 2 yıl sürmektedir. Bu süre boyunca öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere astsubay diplomasının yanı sıra, okudukları bölüme göre önlisans düzeyinde bir diploma verilmektedir.

Astsubay olmak isteyen adayların sağlık raporu almaları gerekmektedir. Vücutlarında herhangi bir kusur veya sağlık sorunu bulunan kişiler astsubay olamazlar. Ayrıca, TSK tarafından düzenlenen sınavlarda başarılı olamayan adaylar da astsubay olamazlar.

Geri