AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Havuçlu Tel Şehriye Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Havuçlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 modül tavuk göğsü
2 adet rendelenmiş havuç
1 adet orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı tel şehriye
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
6,5-7 su bardağı tavuk suyu (Tavuk suyu ve içme suyu karışık da olabilir)
1 adet limon suyu (İsteğe bağlı limon iri modüller halinde de atılabilir )
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber

Havuçlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ ve sıvı yağ eritilir havuç eklenip 1 dakika sotelenir.
Yemeklik doğranmış soğan eklenir ve 2 dakika kavurulur.
Rendelenmiş sarımsak eklenir bir iki karıştırılıp un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavurulur.
Azar azar tavuk suyu eklenir ve topaklanmaması için karıştırılır (Dondurucuda tavuk suyum vardı ben iki bardak tavuk suyu kalanı içme suyu kullandım)
Kaynamaya başladığında tel şehriye eklenir pişirilir. Akabinde tiftiklenmiş tavuk, baharatlar ve tuz eklenir.
Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır ve limon suyu ile maydanoz eklenip dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun
Havuçlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst