AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Havuçlu Muhallebi Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Havuçlu Muhallebi Kek Tanımı İçin Gereçler

Keki için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı havuç
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağından az şeker
1 adet yumurta
Tereyağı
Vanilya

Havuçlu Muhallebi Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekimizi yapalım. Yumurta ve şekeri, köpürene dek 2-3 dakika çırpalım.
Sonra sıvı yağı ek edip, biraz daha karıştıralım.
Sonra sırasıyla rendelenmiş havuç ve tüm gereçleri yavaş yavaş ek edelim, karıştıralım.
Margarin ile yağlanmış tart kalıba dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrollü olarak pişirelim.
İlk yarım saat kapağı açmayın. Daha sonra kürdan testi yapıp, fırından alıp soğumaya bırakın.
Muhallebi için; sütü, unu nişastayı, şekeri ocağa alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
Muhallebi kıvamına gelince, vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ek edip, ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Eğer daha pürüzsüz olmasını istiyorsanız, mikserle 2-3 dakika çırpın.
Muhallebiyi, tarçınlı kekin üzerine güzelce yayın. Buzdolabında biraz bekletin. Afiyet olsun.
Havuçlu Muhallebi Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst