AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Havuçlu Mantar Soslu Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Havuçlu Mantar Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğüs
4 yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı köri
Yarım tatlı kaşığı sebze tozu
Üzerine sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
6-7 adet mantar
150 ml sıvı krema
150 ml süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
İnce kıyılmış maydanoz
Üzerine için;
1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri

Havuçlu Mantar Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk göğsünü ince dilimler halinde kesin.
Zeytin yağ ve baharatları bir kasede güzelce karıştırıp tavukların iki tarafınada bir fırça yardımıyla güzelce sürün.
Tavanızı ocağa alın iyice kızdırın yüksek ateşte tavuklarınızı önlü arkalı kızartın çok pişirmenize gerek yok bir fırın kabına yerleştirin.
Aynı tavanın içerisine bir yemek kaşığı tereyağı alın, üzerine halka doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın rendelenmiş havucu ekleyip kavurmaya devam edin ardından ince doğranmış mantarları ekleyip kavurun.
Süt ve kremayı ekleyin çok az suyla açılmış nişastayı ekleyip karıştırın baharatları ekleyip sosu kıvam alıncaya kadar bir kaç dakika pişirin.
Hazır olan sosunuzu tavukların üzerine koyup kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip istediğiniz şekilde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun
Havuçlu Mantar Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst