AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gözleme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gözleme Tanımı İçin Gereçler
6 su bardağı un
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı tuz
2,5 bardak su
İç harcı için;
Peynir
Patates iç harcı için;
1 adet kuru soğan
2adet patates
Karabiber
Pulbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Açmak için;
Un

Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle un, maya, tuz, koyuyoruz bir kaba sonra azar azar suyu ekleyip hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
Hamurumuz ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru bezelere ayırıp, dinlendiriyoruz bir saat boyunca.
Ondan sonra peynirimizi hazırlıyoruz. Bezelerimizi yuvarlayıp, açmaya başlıyoruz.
Fotoğraftaki patates harcını da bir kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurdum 2 adet patatesi rendeleyip üzerine koydum kavurmaya devam ettim. Karabiber, pul biber ekledim iç harcımız hazır.
Fotoğrafta göründüğü formda açıp iç harcı koyup ısıttığım tava da gerili önlü bir formda kızarttım ,tava ya yağ koymuyoruz.
Pişen gözlemeye tereyağı ya da margarin sürüyoruz. Gözlememiz hazır afiyet olsun yapacak olanlara .
Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst