AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gözleme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı silme toz şeker
2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
İçine ve üzerine;
4 çorba kaşığı tereyağı
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
Lor peyniri
Tuz
3 yemek kaşığı zeytin

Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru maya ,toz şeker ve ılık su ile 15dk göz göz olana dek ağzı kapalı bekletiyoruz.
Daha sonra tuzu ekleyip, yavaş yavaş un eği yaparak yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur olmalı.
Hamurumuzu 30 dk dinlendirip, tekrar yoğuruyoruz.
Avuç içi büyüklüğünde bezelere ayırdıktan sonra açıyoruz.
Orta uzunluk yuvarlak tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine sıvı yağ-tereyağ karışımından her tarafına yedirecek biçimde sürüyoruz.
İki ucu birbirine katlayıp tekrar yağ sürüyoruz.
Ortasına ıspanaklı harcımızdan 3 yemek kaşığı koyup tekrar iki yan ucu üst üste gelecek formda katlıyoruz.
Orta ateşte pişirirken bir çeşit çevirdikten sonra tekrar yağ karışımından iki yüzüne de hafif sürüyoruz. Tıpkı tarifle gözlemeyi boş da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst