AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gözleme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı su
İçi için;
Beyaz peynir
Maydanoz
Ispanaklı iç için;
Soğan
100 gram kıyma
Haşlanmış ıspanak
Karabiber
Kırmızı toz biber
Pul biber, tuz

Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyu hafif ılıtalım, içerisine mayayı, tuzu ve şekeri atıp karıştıralım. 5 bardak unu yoğurarak ekleyelim. 10 dk kadar yoğuralım. Hafif ele yapışan bir kıvamda olmalı. Hamuru 10 dk kadar dinlendirelim (Ben fırını biraz ısıtıp orada beklettim)
Hamurumuzu unlanmış tezgaha alalım. 10 kesime bölelim, üzerini bezle kapatalım kurumasın.
Açacağımız tezgahı unlayalım. Hamuru alıp üzerine biraz un serpelim merdane ile istediğimiz kalınlıkta yuvarlak açalım.
Hamur merdaneye yapışacak olursa tekrar hafif un serpelim. Ortada hamuru döndürelim ki tezgaha da yapışmasın.
Bu esnada içerisine istediğiniz iç harcı ekleyebilirsiniz;.
Peynirli maydanozlu, kıymalı, kavurmalı, kaşarlı yada ıspanaklı iç harcınızı soğuk bir biçimde ekleyin ve kapatın.
Kapattıktan sonra kenarlara parmağınızla bastırın ve tekrar bıçak yada bir tabak yardımıyla kapattığınız kenardan ince biçimde kesip ayırın (Bu süreç hem gözlemenin kenarlarının kuru kalmamasını ve pişerken açılmasını engeller)
Hazırladığımız gözlemeleri tezgaha serdiğimiz bezin üzerine koyup tekrar üzerlerini bezle kapatalım.
Tavamızda yağsız bir formda pişirip büyük bir tabağa alır almaz gerili önlü çokça tereyağlayalım ve hepsini bu halde pişirdikçe üst üste koyalım. Afiyet olsun.
Not: 2,5 su bardağı sudan 14 adet çıkıyor.

Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst