- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.703
- Çözümler
- 6
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Gıcık yemeği nasıl yapılır?
Kırmızı domateste kabuğu soyulur küp küp doğranır üzerine eklenerek biraz daha çevrilir. Kırmızıbiber yeşil domatesler, şeker ve tuz ilave edilerek 2-3 dakika daha kavrulur. Sıcak su dökülür ve tencerenin kapağı kapatılır, kaynayınca pirinç atılarak karıştırılır.Yeşil mercimekle ne yapabilirim?
Yeşil mercimekle ne yapabilirim?Mercimekle Sadece Çorba Yapılmayacağının Kanıtı 14 Farklı Mercimekli Tarif
- Patatesli Mercimek Köftesi Tarifi.
- Zerdaçallı Mercimek Çorbası Tarifi.
- Mercimekli Kereviz Çorbası Tarifi.
- Bükme Tarifi.
- Bat Yemeği Tarifi.
- Sosyete Köftesi Tarifi.
- Mercimekli Pilav Tarifi.
- Mercimekli Soğanlı Piav Tarifi.
Yeşil mercimeğe domates konur mu?
Yeşil mercimeğe domates konur mu?Haşlanan mercimeklerin suyunu süzüp bir kenarda bekletiyoruz. Sıra soğanlarımızı yemeklik doğramaya geldi. Tencereye zeytinyağını ve doğradığımız soğanları ekliyoruz.Pembeleşince ince ince doğranmış biberleri ekleyip kavuruyoruz. Ardından biber salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra domates sosunu ekliyoruz.
Cirgindiş yemeği nasıl yapılır?
Büyükçe bir tencereye tavuk suyunun yarısını ve 1 litre normal su ilave edip kaynatalım. Tuzu ve 2 kaşık sıvı yağı ekleyip haşlanmak üzere hamurları kaynar suya atalım. 20 dk kadar haşladıktan sonra, ortadan ikiye bölerek iç kısımları beyaz mı diye kontrol edelim. Eğer iç kısımları beyazsa pişmemiş demektir.Haslanmis mercimekten ne yapilir?
Haslanmis mercimekten ne yapilir?- #2 Mercimekli Sini Mantısı Tarifi.
- #3 Yeşil Mercimekli Çıtır Börek.
- #4 Firik Pilavı Nasıl Yapılır?
- #5 Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi (videolu)
- #6 Erişteli Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası
- #7 Yeşil Mercimek Salatası (çok doyurucu ve besleyici)
- #8 Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası (videolu)
Yeşil mercimek yemeği nasıl pişirilir?
Yeşil mercimek yemeği nasıl pişirilir?Yeşil mercimek tencereye koyulur. 4 su bardağı su ile 20 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve azıcık yıkanır. Soğan ve sarımsak yağda kavrulur ve üzerine salçası ilave edilir ve az daha kavrulur. Sonrasında tencereye alınan yeşil mercimeklerin üzerine kavrulan soğan ve salça ilave edilir.
Tuz, karabiber ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı mercimeği de ilave edin ve son kez güzelce karıştırın. 6 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin. Ardından kapağını kapatın, patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 40 dakika kadar pişirin.