- Konu Yazar
- #1
Ev Yapımı Ketcap
Ev Yapımı Ketcap Tarifi Resimli
Malzemeler
1 kilo yumurta domates (erik veya roma olarak da bilinir)
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
5 adet tane karanfil
5 adet tane karabiber
Yarım cubuk tarcın
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
3 corba kaşığı zeytinyağı
4 corba kaşığı elma sirkesi
1 dolu tatlı kaşığı tuz
3 corba kaşığı şeker, daha az veya cok olabilir
imagesevyapimiketcaptarifi5ad3e3c56b907
Hazırlanışı
Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayınDomatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları buyukce bir tencereye alın Orta hararetli ateş uzerinde 11½ saat kadar veya soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Domatesli karışımı suzgecten gecirin ve temiz bir tencereye alın Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edip tekrar pisirmeye başlayın Ketcap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 5060 dakika daha kıvam alıncaya kadar pişirin
Ketcabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın Kapağını kapatıp, ters cevirin Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin Soğuyan kavanozları duz cevirin Buzdolabında 46 haftaya kadar saklayabilirsiniz
Duduklude yapmak icin; domates, soğan, sarımsak ve baharatları duduklu tencereye alın ve iyice pişirin (Domatesin kendi suyu cıkacağından su ilave etmeye gerek yoktur Tencerenin markasına gore pişme suresi 2025 dakika olarak ayarlanabilir Soğumaya bırakın
Ev Yapımı Ketcap Tarifi Resimli
Malzemeler
1 kilo yumurta domates (erik veya roma olarak da bilinir)
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
5 adet tane karanfil
5 adet tane karabiber
Yarım cubuk tarcın
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
3 corba kaşığı zeytinyağı
4 corba kaşığı elma sirkesi
1 dolu tatlı kaşığı tuz
3 corba kaşığı şeker, daha az veya cok olabilir
imagesevyapimiketcaptarifi5ad3e3c56b907
Hazırlanışı
Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayınDomatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları buyukce bir tencereye alın Orta hararetli ateş uzerinde 11½ saat kadar veya soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Domatesli karışımı suzgecten gecirin ve temiz bir tencereye alın Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edip tekrar pisirmeye başlayın Ketcap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 5060 dakika daha kıvam alıncaya kadar pişirin
Ketcabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın Kapağını kapatıp, ters cevirin Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin Soğuyan kavanozları duz cevirin Buzdolabında 46 haftaya kadar saklayabilirsiniz
Duduklude yapmak icin; domates, soğan, sarımsak ve baharatları duduklu tencereye alın ve iyice pişirin (Domatesin kendi suyu cıkacağından su ilave etmeye gerek yoktur Tencerenin markasına gore pişme suresi 2025 dakika olarak ayarlanabilir Soğumaya bırakın