Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zurafa tekmesi ne kadar guclu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Zürafa tekmesi ne kadar güçlü?​

Devekuşları ve zürafalar da güçlü tekmeleriyle bilinen hayvanlar arasında yer alıyor. Bunların büyük yırtıcı hayvanları tekmeleyip yaraladığına çok tanık olunmuştur. Fakat bu eylemler çoğunlukla savunma amaçlıdır ve saldırganı kaçırmaya yöneliktir. Ama omurgaya ya da kafaya isabet etmesi halinde öldürücü olabilir.
Mantis karidesi ne kadar güçlü?
Mantis Karidesleri (Stomatopoda takımı) üyeleri, avlarını yakalamak için attıkları yumruklarla tanınırlar. Bunlar, dünyadaki en güçlü yumruklar olarak bilinirler. Bir Mantis Karidesi’nin yumruğu 10.000g gibi bir ivmeyle hızlanır ve saniyede 23 metre (83 km/h) hıza erişebilir.

Muhammed Ali ensesi kaç cm?​

Muhammed Ali
Zürafaların neden büyük kalpleri oluyormuş?
Zürafa beş metreye varan boyuyla karada yaşayan en büyük hayvanlardandır. Hayvanın yaşayabilmesi için kalbinden iki metre yukarıdaki beynine kan göndermesi şarttır. Bunun içinse olağanüstü güçlü bir kalbe ihtiyacı vardır. Nitekim zürafanın kalbi 350 mmHg.’lik bir basınçla kan pompalayacak kadar güçlüdür.

Zürafa dili neden mavi?​

Zürafalar otçuldur, çoğunlukla da Afrika savanalarına özgü akasya ağaçlarının dikenli yapraklarını yiyerek beslenirler. Hayatta kalmak için her gün 30 kg yaprak yemek zorunda olan zürafalar Afrika sıcağında neredeyse bütün günü ağızları açık geçirdiğinden, dilleri güneş yanığı olmasın diye böyle bir renk almıştır.
Mantis karidesi nasıl görür?
İnsan için kızıl ötesi ve mor ötesi olan alandaki ışıkları bile çok rahatlıkla görebilmektedirler. Görselde, insan ile mantis karidesinin görme yetileri eğrilerle gösterilmektedir. Görüleceği gibi insan mavi ışığın 400 nanometrelik dalga boyundan, kırmızı ışığın 700 nanometrelik dalga boyuna kadar görebilmektedir.

Muhammed Ali ne zaman Parkinson oldu?​

Unutulmaz boksör, 1978’de boksu bıraktığında dünya şampiyonu unvanına sahipti. 1984 yılında Parkinson hastalığına yakalanmasına rağmen bunu gizleyip büyük para karşılığı iki maç daha yapan Muhammed Ali, bunları kaybetti.
 
Geri
Üst