AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zumba Zes nasil olunur?

Editör

Yeni Üye

Zumba Zes nasıl olunur?​

Zumba’nın orijinal web sitesine girerek (www.zumba.com) size en yakın tarihli eğitime kredi kartınızla online kayıt yaptırabilirsiniz. Türkiye’deki Zumba Basic 1 eğitimlerini Türkiye’nin ZES’i sıfatıyla ben Didem Zeybek veriyorum.

Didem Zeybek Kimdir?​

Didem Zeybek Kimdir?
Uzun yıllar Emlak Bankası ve Bakırköy Spor Vakfı kulüplerinde lisanslı voleybol oynadım ve lisanlı olarak yüzdüm. Çeşitli spor kulüplerinde antrenörlük yaptıktan sonra 2008 yılında Hillside City Club Trio’da spor eğitmeni olarak çalışmaya başladım. Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunuyum.

Zumba da Zin ne demek?​

ZIN™, Zumba® eğitmenleri için bir kariyer geliştirme programıdır. Takdir edersiniz ki eğitim ömür boyu devam eden bir süreç. Sertifika sahibi olduktan sonra Zumba kariyerimizin gelişmesi için eğitim şart. İşte tam da bu noktada Zumba Fitness, ZIN™ programı ile bize bu eğitim fırsatını veriyor.

Zumba hangi federasyona bağlı?​

Zumba hangi federasyona bağlı?
Uluslararası Zumba Federasyonu – Zumba, Pole.

Strong Zumba nedir?​

zumba isminden dolayı dans sanılan ama alakası olmayan yüksek yoğunluklu kardiyo antrenmanıdır. kas gelişimini sağlayan hareketler de mevcuttur. müzikle senkronize olduğundan sıkılmadan, tekrar saymadan 60 dakikalık bir antrenman yapabilirsiniz.

Zumba hareketleri nelerdir?​

Zumba hareketleri nelerdir?
Eğlenceyle harmanlanmış aerobik bir aktivite olarak, genellikle kumbiya, samba, salsa, mambo, merenge ve hip-hop gibi çeşitli danslarla ve müziklerle yapılır. Zumba, bireysel olarak gerçekleştirilebileceği gibi, daha çok fitness ve spor merkezlerinde grup egzersizleri şeklinde tercih edilmektedir.

Zumba eğitmenliği ne demek?​

Zumba Eğitmeni Ne Demek? Zumba eğitmeni, en temel tanımıyla; başta Latin müzikleri olmak üzere çeşitli müziklerin ritmiyle uyumlu egzersiz eğitimleri veren kişiye denir. Zumba eğitmenleri, her yaştan öğrencilerine formda kalmak ya da zayıflamak adına dans ve fitnessı birleştiren hareketler öğretirler.

Strong dans nedir?​

Strong dans nedir?

Zumba hangi spor?​

Dans ve fitnessın bir karması olarak özetlenebilen zumba, kendine has müzikleri, ritim ve kareografileri etkili bir fitness programıdır. Zumba dans mı fitness mi sorusunun keskin bir cevabı olmamakla birlikte spor olarak anılan aktivite, Latin dansı ve müziklerinden ilham alıyor.

Zumba ZES olabilmek için Zumba'nın resmi web sitesine ([www.zumba.com](http://www.zumba.com)) girerek en yakın tarihli eğitime online kayıt yaptırabilirsiniz. Türkiye'de Zumba Basic 1 eğitimlerini Türkiye'nin ZES'i Didem Zeybek vermektedir. Didem Zeybek, uzun yıllar lisanslı voleybol oynamış ve yüzme sporuyla ilgilenmiş, çeşitli spor kulüplerinde antrenörlük yapmış ve Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunudur.

Zumba'da ZIN kariyer geliştirme programıdır ve Zumba eğitmenlerinin sürekli eğitim almasını teşvik eder. Zumba Fitness, ZIN programı ile sertifikaya sahip eğitmenlere kariyerlerinde ilerleme fırsatı sunar.

Zumba, Uluslararası Zumba Federasyonu'na bağlıdır. Strong Zumba, yüksek yoğunluklu kardiyo antrenmanı olup dansla ilgili olmayan kas gelişimini hedefleyen bir egzersiz programıdır.

Zumba hareketleri genellikle kumbiya, samba, salsa, mambo, merenge ve hip-hop gibi dansları içerir. Bu hareketler, eğlenceli ve aerobik bir aktivite olarak fitness ve spor merkezlerinde grup egzersizleri olarak uygulanır.

Zumba eğitmeni, Latin müzikleri ve diğer türlerin ritimlerine uygun egzersiz eğitimleri veren kişidir. Zumba eğitmenleri, dans ve fitnessı birleştiren hareketlerle öğrencilerine formda kalmayı veya zayıflamayı hedefleyen egzersizler sunarlar.

Strong dans hakkında net bir bilgi verilmemiş ancak Zumba dans ve fitnessın bir karışımıdır. Latin dansları ve müziklerinden esinlenen bu aktivite, koreografileri ve ritimleriyle etkili bir fitness programı olarak kabul edilir. Zumba, dans ve fitness elementlerini bir araya getirerek keyifli ve hareketli bir egzersiz deneyimi sunar.

Geri