- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Zühtü Şenyuva kim?
Türkiye’nin ilk diş fırçası üreticisi Banat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Zühtü Şenyuva, 86 yaşında. Vehbi Koç’la aynı kuşaktan olan Şenyuva, işine devam etmekte kararlı. 1920 doğumlu olan Şenyuva, sekiz yaşında başladığı iş hayatını gençlere örnek olması amacıyla kitaplaştırmaya karar verdi.Banat Türk malı mı?
Türkiye’nin ayakta kalabilen tek yerli üreticisi Banat’ın başvurusu sonuç verdi; ithalata ek vergi geldi. Berna Şenyuva; “Vergi bize iki ayda nefes aldırdı” dedi. Banat, hepimizin bildiği bir diş fırçası markası.Izmir fırça kime ait?
İzmir Fırça’yı İzmir Fırça yapan iki kişi var. Birbirine sıkı sıkıya kenetlenen iki ortak. Natan Kohen ve Orhan Dilberoğlu… Onlarınki bir yerde ‘fırça kardeşliği’… Her ikisi de bu sektöre erken yaşta adım atmış ve yollarının kesiştiği İzmir Fırça’da önemli işlere imza atıyorlar.
Vepa Fırça kimin?
– Vepa, 1962’de babam Vedat Öztarhan tarafından fırça ve aseton dağıtımı için kuruldu. Kardeşi Özer Öztarhan bir süre sonra ortak oldu. 1983’te İstanbul İkitelli’de Vepa Fırça fabrikası kuruldu.
Banat diş fırçası hangi ülkenin?
Zühtü Şenyuva 87 yaşında bir sanayici. Türkiye’nin ilk diş fırçası fabrikası Banat’ın sahibi.Mehmet Kavala ne iş yapardı?
Mehmet Osman Kavala (d. 2 Ekim 1957, Paris), Türk iş insanı ve insan hakları savunucusu. 1990’ların başından beri birçok sivil toplum kuruluşuna destek olmuştur. 2002’den beri kâr amacı gütmeyen bir kültür kurumu olarak faaliyetlerini sürdüren Anadolu Kültür’ün kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır.Banat Diş Macunu kimin?
Banat hangi marka?
Banat, 1947 yılında Lütfü Banat tarafından kurulan Banat Firça ve Plastik San. A.Ş. bünyesindeki yetişkin ve çocuk diş fırçaları, saç fırçaları, fashion taraklar, b-cure, temizlik fırçaları, temizlik bezleri, süngerler ve ovma telleri, temizlik mop ve aparatları, cam ve yer silecekleri markasıdır.
IZMIR FIRCA SANAYI VE TICARET A.S.
İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yağlı boya, temizlik ve badana fırçaları imalatı ve satışı ile uğraşmaktadır. Şirket inşaat ürünleri ve temizlik ürünlerinin yanı sıra diğer ürünleri de sunmaktadır.
Vedat Oztarhan kimdir?
İzmir Yüksek Ticaret Okulunu bitirdikten sonra bir müddet pamuk eksperliği yapan Öztarhan, daha sonra İstanbula gelip saç fırçası üretimi ile ticaret hayatına atılıyor. Değişik tarak ve saç fırçalarını küçük vespası ile dağıtarak girdiği iş hayatında kısa zamanda işini büyütmeyi başarmıştır.
Vepa Group battı mı?
2017 yılında yerli ve milli spor ayakkabı üretim çalışmalarına başladığını duyuran Vepa Grup konkordato ilan etti. Yeşil Kundura, Hotic, Beta, İnci, Kemal Tanca gibi bir dizi ayakkabı firması konkordato ilan ederken bunlara bir yenisi daha eklendi.
Banat ne zaman kuruldu?
Banat ise geçen 29 Mayıs’ta hayata veda etti. Haber, tüm dünyada yankı uyandırdı. Uluslararası medya “Büyük yardım gönüllüsü hayatını kaybetti” manşeti attı.Banat nasıl bir firma?
Banat, 1947 yılında kurulmuş, Ülkemizin ilk diş fırçası üreticisidir. Ağız bakım ürünlerinin beraberinde; kişisel bakım ve ev bakım ürünlerini de üreterek, daha sağlıklı bir gelecek yaratma misyonu yüklenmiştir. Banat, kuruluşundan bu yana, pazar lideri konumunu korumaktadır.Kavala Şirketler Grubu ne iş yapar?
1990’ların başından beri birçok sivil toplum kuruluşuna destek olmuştur. 2002’den beri kâr amacı gütmeyen bir kültür kurumu olarak faaliyetlerini sürdüren Anadolu Kültür’ün kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır.