AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zorunlu trafik sigortasi neden yuksek cikar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.765
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Zorunlu trafik sigortası neden yüksek çıkar?​

Aracın Hasar Kaydına Dikkat! Prim sigortasına etki eden faktörlerden biri de aracın hasar kaydı. Aldığınız aracın kazaya karışıp karışmadığı, ne kadar hasar aldığı trafik sigorta primi için önemli. Kaza geçirmiş araçların trafik sigortası primi kaza yapmayan araçlara göre daha yüksek oluyor.

Sigorta plakaya göre mi ikametgaha göre mi?​

Sigorta plakaya göre mi ikametgaha göre mi?
Trafik sigortasında için fiyat belirlemede ‘ikametgah’ şartı kalktı. Sigorta şirketleri ister plaka ili, isterse ikametgah adresine göre fiyat belirleyebilecek. Sigorta’da ‘ikametgah’ şartı kalktı! Hazine Müsteşarlığının trafik sigortası ile ilgili yaptığı düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Trafik sigortası maksimum ne kadar?​

Trafik sigortası maksimum ne kadar?
Otomobil Trafik Sigortası Teminat Limitleri
Trafik Sigortası Teminatları | Trafik Teminat Limitleri
Sağlık Gideri Kişi Başına Limit | 430.000 TL
Sağlık Gideri Kaza Başına Limit | 2.150.000 TL
Ölüm ve Sakatlanma Kişi Başına Limit | 430.000 TL
Ölüm ve Sakatlanma Kaza Başına Limit | 2.150.000 TL
Aracın Hasar Kaydına Dikkat! Aldığınız aracın kazaya karışıp karışmadığı, ne kadar hasar aldığı trafik sigorta primi için önemli. Kaza geçirmiş araçların trafik sigortası primi kaza yapmayan araçlara göre daha yüksek oluyor. Eğer aldığınız araç hiç kaza yapmamışsa hasarsızlık indirimi alabiliyorsunuz.

Sigorta fiyatları arttı mı?​

Yani sigorta bedelleri illere ve basamaklara göre belli tutarların üzerine çıkamıyor. Bu tavan fiyat aylık güncelleniyor. 31 Aralık 2021’e kadar tavan fiyatlardaki bir önceki aya göre artış yüzde 1’di. 2022 Şubat ayı itibarıyla artış katsayısı yüzde 1.50 olarak uygulanmaya başladı.

Trafik sigortası fiyatları her ay değişir mi?​

Trafik sigortası fiyatları her ay değişir mi?
Yüzde 20’lik artışın ardından her ay düzenli olarak fiyat artışı yapılmasına karar verildi. 2021’de yüzde 1’e düşürülmüştü. 2022 ile birlikte peş peşe zam kararları geldi. ‘Zorunlu Trafik Sigortası’ fiyatlarında 1 Mayıs itibarıyla yeni tarifeye geçilecek.

Araç sigortasına ne kadar zam geldi?​

Araç sigortasına ne kadar zam geldi?
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) zorunlu trafik sigortası primlerinin her ay yüzde 2.25 oranında artırılmasına karar verdi. Son bir yılda yüzde 125 artan zorunlu trafik poliçesi önümüzdeki 1 yılda yüzde 51 daha zamlanmış olacak.

Zorunlu trafik sigortası fiyatları neye göre değişir?​

Trafik sigortasının fiyatının belirlenmesinde iki önemli kriter var. Birincisi, sürücünün hasar geçmişi; diğeri, aracın hangi ilde bulunduğu.

2022 trafik sigortası ne kadar zam geldi?​

2022 trafik sigortası ne kadar zam geldi?
SEDDK’nın yönetmeliklerde değişiklik yaptığını duyurduğu 31 Aralık’taki açıklamalarda; 1 Şubat 2022’den itibaren trafik sigortasında aylık azami prim tutarlarının %1.5 artacağı ve trafik sigortası tavan primine %20 zam yapıldığı belirtildi.

2022 araç sigortası Ne Kadar?​

2022 araç sigortası Ne Kadar?
Trafik Sigortası Fiyatları – 10 Mayıs 2022
Sigorta Şirketleri | İstanbul | Diğer İller
Allianz Sigorta | 1646 TL | 1430 TL
Türkiye Sigorta | 1654 TL | 1540 TL
Quick Sigorta | 1676 TL | 1478 TL
Anadolu Sigorta | 1798 TL | 1495 TL

Zorunlu trafik sigortası araç modeline göre değişir mi?​

Trafik sigortasının fiyatlarının belirlenmesinde, aracınızın modeli ve hangi amaçla kullanılacağı da sigorta şirketlerinin vereceği fiyat teklifi üzerinde etkili oluyor. Düşük modelli bir araç için daha uygun trafik sigortası fiyat teklifi verilirken, yüksek modeldeki bir araç için daha yüksek bir teklif sunulabiliyor.
 
Zorunlu trafik sigortası neden yüksek çıkıyor sorusuna cevap olarak, aracın hasar kaydının önemli bir etken olduğunu belirtebilirim. Araçların kazaya karışıp karışmadığı ve ne kadar hasar aldığı, trafik sigorta primlerini belirlemede etkili olmaktadır. Kaza geçirmiş araçların sigorta primleri, kaza yapmayan araçlara göre genellikle daha yüksek olmaktadır.

Ayrıca, sigorta primlerini belirlerken artık sigorta plakasına göre değil, ikametgaha göre de fiyatlandırma yapılabildiğini belirtmek isterim. Hazine Müsteşarlığı tarafından getirilen düzenleme ile sigorta şirketleri istedikleri takdirde plaka ili veya ikametgah adresine göre fiyat belirleyebilmektedirler.

Trafik sigortasındaki maksimum teminat limitleri de önemlidir. Örneğin, sağlık gideri kişi başına limit, sağlık gideri kaza başına limit, ölüm ve sakatlanma kişi başına limit ve ölüm ve sakatlanma kaza başına limit gibi teminat limitleri bulunmaktadır. Bu limitler de prim hesaplamalarında etkili olabilir.

Sigorta fiyatlarının her ay değişip değişmediği sorusuna ise, belirli bir tavan fiyatın olduğunu ve bu tavan fiyatın aylık olarak güncellendiğini belirtebilirim. Örneğin, belirli bir dönemde tavan fiyatlardaki artış yüzdesi değişebilir ve bu da fiyatlara yansıyabilir.

Son olarak, zorunlu trafik sigortası fiyatlarının belirlenmesinde sürücünün hasar geçmişi ve aracın bulunduğu il gibi faktörlerin önemli olduğunu vurgulayabilirim. Sigorta şirketleri bu kriterlere göre fiyat teklifleri sunmaktadır.

Eğer zorunlu trafik sigortası fiyatları hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, detaylı bir şekilde yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım!
 
Geri
Üst