AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zorlu Vakfi Bursu ne kadar?

Editör

Yeni Üye

Zorlu Vakfı bursu ne kadar?​

Zorlu Vakfı, öğrencinin başarısını ve maddi durumunu göz önüne alarak bir değerlendirme yapar ve 2021-2022 burs döneminde öğrencilere 325 TL, 500 TL ya da 1000 TL olan bir burs fonu ayırmıştır.

Ortalama kaç olursa burs kesilir?​

Eylül 2018’de KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4’lük sistemde 2.00’nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

YKS ilk kaç bine burs veriliyor?​

YKS ilk kaç bine burs veriliyor?
Üniversite sınavında ilk 5 binde olanlara aylık 1500, 1 ile 10 bin arasında olanlara ise 1000 lira başarı bursu veriyor. Tercih bursu kapsamında ise ilk tercihine yerleşene yılda 9 ay aylık 600, ikinci tercihine yerleşene ise 500 lira ödüyor. İlk 10 binde yerleşenlere 1220 lira yurt desteği imkanı bulunuyor.

Aydın Doğan Vakfı bursu ne kadar?​

Aydın Doğan Vakfı bursu ne kadar?
Aydın Doğan Vakfı Maddi Desteğe İhtiyacı Olan, Başarılı Üniversite Öğrencilerine 2015 Yılından Beri Burs Vermektedir. Vakıf BBOG (Aylık 550 TL) Ve Üstün Başarı Bursu (Aylık 1.525 TL) Vermektedir. Aydın Doğan Vakfı burs başvuruları E-Bursum Üzerinden Alınacaktır.

Mehmet Zorlu Vakfı burs kaç ay?​

Ekim- Haziran aylarında toplam 9 ay süreyle burs desteği ulaştırıyoruz. Burslarınız geri ödemeli midir? Hayır, MZV bursları geri ödemeli değildir. Başka bir kurumdan/STK’dan burs desteği alıyorum.

KYK bursu ortalama kaç olursa kesilir 2021?​

Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

Ortalama 2 nin altında ise burs kesilir mi?​

Ortalama 2 nin altında ise burs kesilir mi?
KYK bursunun öğrenim kredisine dönüşmesi için genel ortalama baz alınır. 1 dönem 1.80 2. Dönem 2.20, ortalamanız 2.00 olursa burs krediye dönüşmez. Ama iki dönem ortalaması 1.99 ve altında kalırsa burs krediye dönüşür.

PYBS kaç TL 2022?​

PYBS kaç TL 2022?
Bundan böyle aylık olarak verilecek burs miktarı ise 468,54 TL dir. PYBS bursu zam gelmemiş haliyle 1 ayda bir yatırılmak koşuluyla 468,54 TL’dir.

Kaç bine kaç burs?​

101-500 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 1200 TL. 501-1000 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 1000 TL. 1001-2000 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 750 TL. 2001-5000 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 500 TL burs desteği veriliyor.

Ilk bin bursu nedir?​

başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla öss sonucuna göre sayısal-1, sözel-1, sayısal-2, sözel-2, eşit ağırlık-1, eşit ağırlık-2 ve yabancı dil puan türlerinde ilk 100’e giren öğrencilere verilen başarı bursu.

Aydın Doğan Vakfı burs nasıl alınır?​

Aydın Doğan Vakfı burs nasıl alınır?
Temel Bilgiler
- T.C. Vatandaşı olmak,
- Devlet Üniversitelerinde lisans seviyesinde eğitim alan kız öğrenci olmak,
- Tıp, Mühendislik ve Hukuk Fakültelerinde öğrenci olmak,
- Üniversite yerleştirme sınav sonucuna göre yerleştirildiği alanda başarı sıralamasında, ilk 15.000 lik sıralamanın içinde olmak.

Aydın Doğan Vakfı burs kimlere verilir?​

Aydın Doğan Vakfı burs kimlere verilir?
Eğitim Bursu: Ortaöğrenim süresince “Baba Beni Okula Gönder” kampanyasında yaptırılan kız öğrenci yurtlarında kalmış ve üniversite giriş sınavında başarı göstererek devlet üniversitelerinde lisans bölümlerine yerleşmiş ihtiyaç sahibi kız öğrencilerine veriliyor.

Yetgen burs veriyor mu?​

Yüzyıl Yetkinlikleri MZV YETGEN Eğitim Programı Sunduğu burslar ve kurduğu okul ve teknoloji merkezleri ile eğitim ihtiyacı olanlara el uzatan Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) aynı zamanda düzenlemeye başladığı eğitimlerle öğrencileri güven dolu bir geleceğe hazırlıyor.

Zorlu Vakfı, öğrencilerin başarılarına ve maddi durumlarına göre 325 TL, 500 TL veya 1000 TL arasında burs imkanı sunmaktadır. Burs miktarı öğrencinin durumuna göre değerlendirilir.

Bir öğrencinin KYK bursunu alabilmesi için not ortalamasının 4'lük sistemde 2.00'nin altında olmaması gerekmektedir. Aynı şekilde, 100'lük sistemde ise 53.33'ün altında not ortalaması olan öğrencilerin bursu kesilir.

YKS'de ilk 5 binde olan öğrencilere aylık 1500 TL başarı bursu verilmektedir. İlk 1 ile 10 bin arasında olan öğrencilere ise 1000 TL başarı bursu sağlanmaktadır. Ayrıca tercih bursu kapsamında ilk tercihine yerleşen öğrenciye yılda 9 ay boyunca aylık 600 TL, ikinci tercihine yerleşen öğrenciye ise 500 TL verilmektedir.

Aydın Doğan Vakfı, ihtiyaç sahibi ve başarılı üniversite öğrencilerine burs desteği sağlamaktadır. Vakıf, Aylık 550 TL olan Burs ve Aylık 1.525 TL olan Üstün Başarı Bursu imkanı sunmaktadır. Başvurular E-Bursum üzerinden yapılmaktadır.

Mehmet Zorlu Vakfı ise Ekim-Haziran ayları arasında öğrencilere toplam 9 ay süreyle burs desteği sağlamaktadır. MZV bursları geri ödemeli değildir.

PYBS (Puanına Göre Yerleştirme Bursu) bursu 2022 yılında aylık olarak 468,54 TL olarak belirlenmiştir. Bu burs, aylık olarak ödemek koşuluyla verilmektedir.

Burslar genellikle öğrencilerin sıralamalarına göre belirlenir. Örneğin, 101-500 sırasında olan öğrencilere aylık 1200 TL, 501-1000 sırasında olanlara aylık 1000 TL gibi destekler verilebilmektedir.

Aydın Doğan Vakfı bursu, devlet üniversitelerinde lisans seviyesinde okuyan kız öğrencilere verilmektedir. Burs alabilmek için belirli kriterlere sahip olmak gerekmektedir.

Yüzyıl Yetkinlikleri (YETGEN) programı aracılığıyla eğitim ve burs desteği sağlayan Mehmet Zorlu Vakfı, öğrencilere eğitim imkanları sunmaktadır ve geleceklerine destek olmaktadır.

Geri