AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zorlu Holding sahibi kim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Zorlu Holding sahibi kim?​

İş hayatının ilk yıllarında Trabzon’da açtığı mağazayla tekstil ticareti yapan Zorlu, 1970 yılında şirketin merkezini İstanbul’a taşıyarak Zorlu Holding’in temellerini attı. 1976 yılında ilk üretim şirketi olan Korteks’i kuran Ahmet Zorlu, tüm şirketleri 1990 yılında Zorlu Holding çatısı altında topladı.

Zorlu Holding ne üretiyor?​

Temelleri 1953’te Denizli’nin Babadağ ilçesinde Hacı Mehmet Zorlu tarafından atılan Zorlu Holding; tüketici elektroniği, beyaz eşya, bilgi teknolojileri, enerji, gayrimenkul, metalürji ve savunma sektörlerinde faaliyetlerine devam etmektedir.

Zorlu Ailesi Kimdir?​

Zorlu Ailesi Kimdir?
Grubumuzun temellerini atan Mehmet Zorlu, 1919 yılında, dokumalarıyla ünlü Denizli’nin Babadağ ilçesinde dünyaya geldi. Rüştiye eğitimini tamamladıktan sonra, tekstilin yüzyıllardır tek geçim kaynağı olduğu Babadağ’da, aile mesleği olan dokumacılığa başladı.

Zorlu Enerji kaç kişi çalışıyor?​

Zorlu Enerji kaç kişi çalışıyor?
ZORLU ENERJI ELEKTRIK URETIM A.S.
BİST Kodu | ZOREN
Çalışan Sayısı | 209
Faaliyet Alanı | Elektrik ve buhar üretimi
Sermaye | 2.500.000.000 TL
Kuruluş Tarihi | 16.06.1993

Fatin Rüştü Zorlu kimin torunu?​

Güzide Zorluİbrahim Rüştü PaşaFatin Rüştü Zorlu/Ebeveynleri

Fatin Rüştü Zorlu aslen nereli?​

Fatin Rüştü Zorlu
Seçim bölgesi | 1954 – Çanakkale 1957 – Çanakkale
Kişisel bilgiler
Doğum | Ahmet Fatin 20 Nisan 1910 İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm | 16 Eylül 1961 (51 yaşında) İmralı, Bursa, Türkiye

Zorlu Holding serveti ne kadar?​

Zorlu Holding serveti ne kadar?
Güney Afrika Cumhuriyeti ve ABD’de de yatırım yapan Zorlu, Forbes dergisinin 2006 “Milyarderler Listesi”nde 1 milyar dolar servetiyle 620. sırada, 2020 Hurun Küresel Zengin Listesinde Zorlu Grubu’nun patronu Ahmet Nazif Zorlu, 3 milyar dolarlık servetiyle listenin 903’üncü sırasında gösterildi.

Zorlu Holding hangi markalar?​

Zorlu Holding hangi markalar?
VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VESTEL DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI PAZARLAMA A.Ş. VESTEL DİJİTAL ÜRETİM SANAYİ A.Ş. DEXAR MULTİMEDYA VE TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.

Berkun zorlu kimdir?​

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu ile Berrin Zorlu’nun oğulları Berkun, kendine Venezuelalı bir eş bulmuş. Berkun, Amerika’da üniversitede öğrenim gördüğü yıllarda tanıştığı ve flört etmeye başladığı Ana Mercedes Fernandez ile geçen yıl İstanbul’da sessiz sedasız evlenmiş.

Berrin Zorlu nereli?​

Ahmet Nazif Zorlu
Doğum | 28 Ağustos 1944 Denizli, Türkiye
Meslek | İş adamı
Organizasyon | Zorlu Holding
Özvarlık | $3 milyar (2020)

Zorlu Enerji kime satıldı?​

Zorlu Enerji kime satıldı?
Zorlu Enerji (ZOREN), Sarıtepe ve Demirciler RES’lerine sahip Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi AŞ’nin yüzde 100 hissesini 105 milyon dolara Akfen Yenilenebilir Enerji’nin bağlı ortaklığı İmbat Enerji’ye devretti.

Zorlu Holding'in sahibi Ahmet Zorlu'dur. 1970 yılında şirketin merkezini İstanbul'a taşıyarak Zorlu Holding'in temellerini atmıştır. Ahmet Zorlu, 1976 yılında ilk üretim şirketi olan Korteks'i kurmuş ve tüm şirketleri 1990 yılında Zorlu Holding çatısı altında toplamıştır. Zorlu Holding, tüketici elektroniği, beyaz eşya, bilgi teknolojileri, enerji, gayrimenkul, metalürji ve savunma sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Zorlu Holding'in üretim yaptığı alanlar arasında tüketici elektroniği, beyaz eşya, bilgi teknolojileri, enerji, gayrimenkul, metalürji ve savunma sektörleri bulunmaktadır. Şirket, geniş bir yelpazede faaliyet göstererek farklı sektörlerde varlık göstermektedir.

Zorlu Holding'in kurucusu olan Mehmet Zorlu'nun aile hayatına dair bilgiler de verilmiş. Mehmet Zorlu'nun, 1919 yılında Denizli'nin Babadağ ilçesinde doğduğu ve tekstil sektöründe önemli adımlar attığı belirtilmiş.

Zorlu Enerji, Zorlu Holding'e bağlı bir şirket olarak elektrik ve buhar üretimi alanında faaliyet göstermektedir. Söz konusu şirketin 209 çalışanı bulunmaktadır. Zorlu Enerji, 16 Haziran 1993 tarihinde kurulmuştur.

Fatin Rüştü Zorlu'nun torunu olduğu aktarılmış ve kendisi hakkında ayrıntılı bilgiler verilmiştir.

Zorlu Holding'in servetinin 2006 yılında 1 milyar dolar olarak, 2020 yılında ise Ahmet Nazif Zorlu'nun 3 milyar dolarlık servetiyle değerlendirildiği belirtilmiştir.

Zorlu Holding bünyesinde yer alan markalar arasında VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş, VESTEL DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI PAZARLAMA A.Ş, VESTEL DİJİTAL ÜRETİM SANAYİ A.Ş ve DEXAR MULTİMEDYA VE TELEKOMÜNİKASYON A.Ş gibi markalar bulunmaktadır.

Berkun Zorlu'nun Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu ile Berrin Zorlu'nun oğlu olduğu ve kendisinin Venezuelalı bir eşle evlendiği bilgisi paylaşılmış.

Berrin Zorlu hakkında spesifik bir bilgi sunulmamış, ancak Ahmet Nazif Zorlu'nun doğum tarihi, mesleği, Zorlu Holding organizasyonundaki görevi ve 2020 yılında sahip olduğu özvarlık miktarı belirtilmiştir.

Son olarak, Zorlu Enerji'nin Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi AŞ'nin hisselerini Akfen Yenilenebilir Enerji'nin bağlı ortaklığı İmbat Enerji'ye devrettiği bilgisi paylaşılmış.

Geri