AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zoom da odaya nasil girilir?

Editör

Yeni Üye

Zoom da odaya nasıl girilir?​

Oturum açmadan katılmak istiyorsanız Join a Meeting butonuna tıklayın. Zoom’da oturum açın ve ardından Join butonuna tıklayın….Microsoft Edge veya Internet Explorer
- Edge veya Internet Explorer’ı açın.
- Join.zoom.us adresine gidin.
- Toplantı sahibi / organizatör tarafından sağlanan meeting ID ‘nizi girin.

Öğretmenlerin canlı derse girmesi zorunlu mu?​

Öğretmenlerin canlı derse girmesi zorunlu mu?
İnternet üzerinden gerçekleştirilen EBA canlı derslere girmenin zorunlu olduğuna dair bir resmi açıklama yok fakat EBA sisteminde her bir öğrencinin derslere katılım durumu, hangi derse girip girmediği kayıt altında tutuluyor ve öğretmenler tarafından takip edilebiliyor.

EBA canlı ders kayıt altına alınıyor mu?​

EBA canlı ders kayıt altına alınıyor mu?
Kişisel verilerin kişilerin izni olmaksızın kayıt altına alınamayacağını hatırlatan Yönetim Kurulu, açıklamasında ek olarak şunları söyledi: “EBA dersleri, önceden haber verilmeksizin, öğretmenlerin ve öğrencilerin bilgi dışında MEB tarafından otomatik olarak başından sonuna kadar kaydedilmektedir.

Derse öğrenci gelmezse ne olur?​

Yani uzaktan eğitimde ya da okulda öğrenci derse gelmezse ve ders işlenmezse öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyeceği belirtildi. Ayrıca fiilen yapılmadan ya da gerekli koşullar oluşmadan ödendiği anlaşılan ek ders ücretlerinin öğretmenlerden yasal faiziyle birlikte geri alınacağını belirtti.

Canlı derslere katılım zorunlu mu?​

Canlı derslere katılım zorunlu mu?
Uzaktan Eğitim’de Canlı Derse Girmek Zorunlu Mu? İnternet üzerinden gerçekleştirilen EBA canlı derslere girmenin zorunlu olduğuna dair bir resmi açıklama yok fakat EBA sisteminde her bir öğrencinin derslere katılım durumu, hangi derse girip girmediği kayıt altında tutuluyor ve öğretmenler tarafından takip edilebiliyor.

Canlı ders yoklama alınıyor mu?​

Canlı ders yoklama alınıyor mu?
Online eğitimde yoklama olup olmadığı konusunda kafası karışık olan öğrencilerin içini rahatlatacak bir açıklama yapan Ziya Selçuk “Yoklama almayacağız. Hem televizyondan hem de internetten erişebilen ders videolarının izlenmesinde öğrenci izlenmesinin de bu açıdan takip edilmesinin zor olacağı ifade edilebilir.
Zoomda nasıl odalara ayrılır?​
Zoom web portalındaki gezinme menüsünde, Kullanıcı Yönetimi’ni ve ardından Grup Yönetimi’ni tıklayın. Grubun adını ve ardından Ayarlar sekmesini tıklayın. Toplantı sekmesindeki Ara Odası seçeneğine gidin ve ayarın etkinleştirildiğini doğrulayın.

Öğretmen Zoomdan ders yapmak zorunda mı?​

Öğretmen Zoomdan ders yapmak zorunda mı?
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Zoom krizi için açıklama: Öğretmen online ders görüntüsü için zorlanamaz, ek ders ücretinin kesilmesi söz konusu değil. DUVAR – Uzaktan eğitimde Zoom krizi için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada öğretmenlerin online ders görüntüsü için zorlanamayacağı vurgulandı.

Online eğitim zorunlu mu?​

Online eğitim zorunlu mu?
YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU MU? 2021-2022 eğitim öğretim yılında planlanmış online eğitim seçeneği bulunmuyor. Bu nedenle tüm kademelerde zorunlu yüz yüze eğitim uygulanacak. Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek.
Ayrı odaya katılma
- Oturum sahibinin sizi ayrı odaya katılmanız için davet etmesi gerekecektir.
- Katıl seçeneğine tıklayın.
- Daha Sonra’yı seçerseniz, toplantı denetleyicilerinizden Ayrı Odalara Katıl’a tıklayarak katılabilirsiniz.
- Ayrı odaya katıl’a tıklayın. Toplantıya benzer olarak tam kontrollere erişebileceksiniz.

Zoom toplantıya geçiş kodu nedir?​

Toplantı Geçiş Kodunu Zorunlu Kıl: Planlanmış toplantıya girmek isteyen bir katılımcının, sizin belirlediğiniz toplantı geçiş kodunu girmesi gerekir. Geçiş Kodu: Katılımcıların, planlanmış toplantınıza katılabilmek için girmeleri gereken bir geçiş kodu girin.

Zoom ID ile giriş nasıl yapılır?​

Zoom ID ile giriş nasıl yapılır?
Her toplantının, o Zoom toplantısına katılmak için gereken, meeting ID adı verilen benzersiz 9, 10 veya 11 basamaklı numarası vardır….Microsoft Edge veya Internet Explorer
- Edge veya Internet Explorer’ı açın.
- Join.zoom.us adresine gidin.
- Toplantı sahibi / organizatör tarafından sağlanan meeting ID ‘nizi girin.

Zoom da oda nasıl yapılır?​

Zoom da oda nasıl yapılır?
Ara odaları oluşturma
- Anlık veya zamanlanmış bir toplantı başlatın.
- Breakout Rooms (Ara Odalar) seçeneğine tıklayın.
- Oluşturmak istediğiniz oda sayısını ve katılımcılarınızı bu odalara nasıl atamak istediğinizi seçin:
- Create Breakout Rooms (Ara Odaları oluştur) butonuna tıklayın.

Zoom da nasıl oda kurulur telefon?​

Zoom Meeting’i başlatın ve araç çubuğunda bulunan “Breakout Room” seçeneğine tıklayın. “Otomatik”, “manuel” ve “katılımcıların odaları seçmesine izin ver” seçeneklerinden tercihinize uygun olanı işaretleyip “Create” butonuna tıklayarak kişileri odalara atayın.

Geçiş kodu ne demek?​

Geçiş kodu ne demek?
Eşleştirme sırasında, geçiş anahtarı girme ekranı görüntülendiğinde, diğer Bluetooth cihazının geçiş anahtarını kontrol ederek girin. “Geçiş anahtarı” ayrıca “Geçiş kodu”, “PIN kodu”, “PIN numarası” veya “Parola” olarak adlandırılabilir.

Zoom üzerinden yapılan toplantıya nasıl katılırım?​

Zoom üzerinden yapılan toplantıya nasıl katılırım?
Android
- Zoom mobil uygulamasını açın.
- Aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak bir toplantıya katılın: Giriş yapmadan katılmak istiyorsanız Toplantıya Katıl’a dokunun.
- Toplantı kimliği numarasını ve görünen adınızı girin.
- Sesle ve/veya videoyla bağlanmak isteyip istemediğinizi seçin ve Toplantıya Katıl’a dokunun.
Zoom ID ve şifre nereden girilir?​
Sabit bir zoom şifresi almak için profilinizden My Account’a tıkladıktan sonra ekranın sol penceresinden Settings kısmına tıklıyoruz. Daha sonra Use Personal Meeting ID seçeneğini aktif ediyoruz. Şifremizi ayarlamak için My Account’a tıkladıktan sonra Setting seçeneği ile menünün altına iniyoruz.

Zoom da meeting nasıl açılır?​

Zoom da meeting nasıl açılır?
Yeni bir ders başlatmak için “New Meeting” ikonuna tıklıyoruz.Burada size verilen meeting İD numarasını öğrencilere veriyorsunuz. Start Meeting tuşuna basıp derse başladıktan sonra öğrencileriniz ile ID’yi paylaşıp derse başlayabiliryosunuz.

Oda nasıl oluşturulur?​

Oda nasıl oluşturulur?
Odalar, oda kurulmak istenen yerde çalışmakta olan sanat, hizmet ve meslek sahipleri ile esnaftan en az beşyüz kişinin isteği ve Bakanlık izni ile kurulur. Oda unvanında esnaf, sanatkâr veya esnaf ve sanatkâr ibaresi yer alır.

Zoom odalara ayırma nasıl yapılır?​

Ara odaları oluşturma Anlık veya zamanlanmış bir toplantı başlatın. Breakout Rooms (Ara Odalar) seçeneğine tıklayın. Oluşturmak istediğiniz oda sayısını ve katılımcılarınızı bu odalara nasıl atamak istediğinizi seçin: Otomatik olarak : Zoom’un katılımcılarınızı odaların her birine eşit olarak ayırmasına izin verin.

Merhaba! Zoom'da odaya nasıl girileceği ve diğer konular hakkındaki bilgileri içeren mesajınıza detaylı yanıtlar vermek isterim:

1. **Zoom'da Odaya Nasıl Girilir?**
Oturum açmadan bir toplantıya katılmak istiyorsanız, "Join a Meeting" butonuna tıklamanız yeterlidir. Daha sonra Zoom'a giriş yapmanız ve "Join" butonuna tıklamanız gerekmektedir. Toplantı sahibi veya organizatör tarafından size sağlanan meeting ID'yi girerek toplantıya katılabilirsiniz.

2. **Öğretmenlerin Canlı Derse Girmesi Zorunlu mu?**
EBA canlı derslere katılımın zorunlu olduğuna dair resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak EBA sistemi öğrencilerin katılım durumunu kayıt altında tutar ve öğretmenler tarafından takip edilebilir.

3. **EBA Canlı Ders Kayıt Altına Alınıyor mu?**
EBA canlı dersler, öğretmenler ve öğrencilerin bilgisi dışında MEB tarafından otomatik olarak baştan sona kaydedilmektedir. Ancak kişisel verilerin izin olmaksızın kayıt altına alınamayacağı unutulmamalıdır.

4. **Derse Öğrenci Gelmezse Ne Olur?**
Uzaktan eğitimde veya okulda öğrenci derse gelmezse ve ders işlenmezse öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyeceği belirtilmektedir. Ayrıca gereksiz ödenen ek ders ücretlerinin yasal faiziyle birlikte geri alınabileceği vurgulanmaktadır.

5. **Canlı Derslere Katılım ve Yoklama Alınması**
Canlı derslere katılım zorunlu olmayabilir, ancak EBA sistemi katılım durumunu takip edebilir. Yoklama alınmadığı belirtilmiş olup, öğrencilerin ders videolarını takip etmelerinin zor olduğu ifade edilmiştir.

6. **Zoom'da Oda Nasıl Yapılır ve Odaya Ayrılır?**
Zoom web portalında kullanıcı ve grup yönetimi ile odaların oluşturulması açıklanmıştır. Ayrıca Ara Odalar özelliğini kullanarak odalara ayrılabilirsiniz.

7. **Öğretmen Zoom'dan Ders Yapmak Zorunda mı?**
Öğretmenlerin online ders görüntüsü için zorlanamayacağı ve ek ders ücretlerinin kesilmeyeceği vurgulanmıştır.

8. **Online Eğitim ve Yüz Yüze Eğitim**
2021-2022 eğitim öğretim yılında planlanmış online eğitim seçeneği bulunmamaktadır. Dolayısıyla tüm kademelerde zorunlu yüz yüze eğitim uygulanacaktır.

Bu açıklamaları okuyarak Zoom üzerindeki odalara katılmak ve diğer konular hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir veya ek sorular sormak isteyebilirsiniz. Herhangi bir ek yardıma ihtiyacınız olursa sormaktan çekinmeyin!

Geri