Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zoolog olmak icin hangi bolum okunmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Zoolog olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra Zooloji alanında yüksek lisans yaparak Zoolog olunabiliyor. Bundan dolayı Biyoloji bölümü olarak araştırma yaparak daha iyi bilgi edinebilirsin.

Zooloji Bölümü mezunu ne iş yapar?​

Zoolog Görev Tanımı: Hayvanların anatomik ve fizyolojik özelliklerini inceleyen ve onları özelliklerine göre sınıflandıran, çeşitli etmenlerin hayvanlar üzerindeki etkisini araştıran kişidir. Zoologlar araştırıcı veya uygulayıcı olarak görev yaparlar. Araştırıcı Zoologlar belli bir hayvan türü üzerinde uzmanlaşırlar.

Zooloji ne iş yapar?​

Zooloji ne iş yapar?
Yeryüzündeki hayvanların yaşayışlarını, doğal ortamları içinde gözlem yolu ile inceler, Hayvanların anatomik ve fizyolojik özelliklerini laboratuvarlarda inceler ve elde edilen verilere göre hayvanları sınıflandırır, Hayvanların evrimini, fosilleri inceleyerek araştırır.

Zooloji Bölümü mezunları ne iş yapar?​

Hayvanların anatomik ve fizyolojik özelliklerini inceleyen, onları özelliklerine göre sınıflandıran ve çeşitli etmenlerin hayvanlar üzerindeki etkilerini araştıran kişidir aslında. Zoologlar araştırmacı veya uygulayıcı olarak görev yaparlar.

Zooloji Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

ZOOTEKNİ Bölümünün Bulunduğu Üniversiteler
- Uşak Üniversitesi. UŞAK / Ücretsiz / Birinci Öğretim.
- Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi. ISPARTA / Ücretsiz / Birinci Öğretim.
- Selçuk Üniversitesi.
- Aydın Adnan Menderes Üniversitesi.
- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi.
- Bursa Uludağ Üniversitesi.
- Ege Üniversitesi.
- Ege Üniversitesi.

Zooloji bilimi ne ile uğraşır?​

Zooloji bilimi ne ile uğraşır?
Zooloji veya hayvan bilimi (Yunanca: ζῷον, zōon; hayvanlar topluluğu + λόγος, logos = bilim), biyolojinin, hayvanları inceleyen bir alt dalıdır. Eski çağlarda yaşamış ve bugün soyu tükenen birçok tür ve günümüzde yaşayan bütün hayvanlar, zoolojinin inceleme alanına girmektedir.
Hayvan bilimciler ne yapar?​
Zoolog ise hayvan bilimci, hayvan bilimi ile uğraşan bilim insanı olarak tanımlayabiliriz. Hayvanların anatomik ve fizyolojik özelliklerini inceleyen, onları özelliklerine göre sınıflandıran ve çeşitli etmenlerin hayvanlar üzerindeki etkilerini araştıran kişidir aslında.
Zooloji bilim dalı nedir?​

Zooloji mesleği nedir?​

Zooloji mesleği nedir?
Hayvanların anatomik ve fizyolojik özelliklerini inceleyen, onları özelliklerine göre sınıflandıran ve çeşitli etmenlerin hayvanlar üzerindeki etkilerini araştıran kişidir. Zoologlar araştırmacı veya uygulayıcı olarak görev yaparlar.

Zooloji kaç puan?​

Üniversitelere Göre Zootekni 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
Üniversite | Bölüm | Taban Puanı
AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Zootekni | 235,71182
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Zootekni | 232,48960
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Zootekni | 230,55997
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Zootekni | 229,25894

Zooloji neyin alt dalı?​

Hayvanların yaşam tarzlarını, davranışlarını, beslenmelerini, üremelerini, yaşadıkları çevreyle olan ilişkilerini inceleyen bilim dalına zooloji denir. Kısaca, hayvanlar üzerinde çalışan bilim dalıdır. Biyolojinin alt dalı olarak kabul edilir.

Zoolog olmak için ne gerekir?​

Zoolog olmak için ne gerekir?
Ülkemizde zooloji alanındaki eğitim; lise ve dengi okul mezunlarının girebildiği fen fakülteleri ve fen edebiyat fakültelerinin biyoloji bölümünde 4 yıllık lisans eğitimini tamamladıktan sonra zooloji anabilim dalında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamak suretiyle verilmektedir.

Zoologlar aylık ne kadar maaş alır?​

Biyologlar, botanikçiler, zoologlar ve ilgili profesyonel meslek mensupları, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.936 ile ₺3.512 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺2.308 ile ₺3.943 arasındadır.

Zooloji ne kadar maaş alır?​

Zooloji Bölümü kaç yıllık?​

Zooloji Bölümü kaç yıllık?
Zootekni bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Öğrencilerin bölümlerini başarı ile tamamlamaları için 240 AKTS kotasını doldurmaları gerekmektedir ve zorunlu derslerinin tamamını başarı bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir.
Potamoloji ne demek?​
Akarsu bilimi (veya ırmak bilimi, potamoloji), yeryüzündeki akarsuları inceleyen bilim dalıdır. Karalardaki akarsular ve bunların çeşitli özellikleri ile etkilerini inceleyen bilim dalına potamoloji veya akarsu hidrolojisi (akarsu bilimi) adı verilir.
Zoolog kaç lira maaş alır?​

Genetik mühendisliği ne kadar maaş alıyor?​

Genetik mühendisliği ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Genetik Mühendisi | 4.900 | 13.630
 
Zooloji alanında kariyer yapmak isteyenler için önemli bilgiler veren bu forum konusunda birkaç noktaya değinelim:

1. Zoolog olmak için Biyoloji Bölümü'nü bitirmek ve ardından Zooloji alanında yüksek lisans yapmak gereklidir. Bu şekilde hayvanların anatomik ve fizyolojik özelliklerini inceleyen, sınıflandıran ve çeşitli etmenlerin hayvanlar üzerindeki etkilerini araştıran Zoolog unvanını alabilirsiniz.

2. Zoologlar, genellikle araştırıcı veya uygulayıcı olarak görev yaparlar. Özellikle belirli bir hayvan türü üzerinde uzmanlaşabilirler ve hayvanların yaşam tarzlarını, davranışlarını, beslenmelerini, üremelerini, yaşadıkları çevreyle olan ilişkilerini incelerler.

3. Zooloji bilimi, hayvanları inceleyen biyolojinin bir alt dalıdır. Eski çağlardan günümüze kadar yaşamış ve soyu tükenen birçok tür ile günümüzde yaşayan bütün hayvanları kapsar.

4. Zoologlar genellikle biyologlar, botanikçiler ve diğer ilgili profesyonellerle aynı iş kolu içinde bulunurlar. İşe yeni başlayan bir Zoolog genellikle aylık net 1.936 ile 3.512 TL arasında maaş alırken, 5 yıllık deneyim sonrasında bu rakam 2.308 ile 3.943 TL arasına çıkabilir.

5. Zootekni bölümünde verilen lisans eğitimi genellikle 4 yıldır. Öğrencilerin 240 AKTS kredisini doldurması ve zorunlu dersleri başarıyla tamamlaması gerekmektedir.

Genetik mühendisliği ile ilgili verdiğiniz bilgiye göre, genetik mühendislerinin ortalama maaş aralığı oldukça geniştir ve kariyer ilerledikçe artış gösterebilir. Bu meslek de genetik alanında uzmanlaşmayı amaçlayan bir kariyer seçeneği olabilir.
 
Geri
Üst