AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ziya Selcuk sinavlari iptal edecek mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Ziya Selçuk sınavları iptal edecek mi?​

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre okullarda yapılacak sınavlar iptal edilmedi, 3 Mayıs 2021 sonrasında yapılması planlanan dönem sınavları 17 Mayıs 2021 tarihi sonrasına ertelendi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda yapılacak yüz yüze sınavların durumunu yapılan açıklama ile netleştirdi.

Lise 2 dönem sınavları olacak mı?​

Açık öğretim 2. dönem ortaokul ve lise sınavları MEB’in açıklamış olduğu sınav takvimine göre Mart ayında yapılacak. Mart 2022 tarihinde öğrenciler 2. Dönem sınavlarına, Temmuz 2022 tarihinde de bir sonraki sınavlarına girebilecekler.

Lise sınavları iptal edildi mi?​

Lise sınavları iptal edildi mi?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, ilkokul ve ortaokul kurumlarında yüz yüze eğitimle ilgili detaylara yer verildi. Ortaöğretim kurumlarında sorumluluk sınavları ile birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavlar, eğitim kurumlarında yüz yüze olacak.

Ziya Selçuk 2 sınavlar olacak mı?​

Milli Eğitim Bakanı Selçuk ikinci dönem tek sınav yapılacağını bildirdi. Ayrıca Bakan Selçuk, karnelerin 2 Temmuz’da verileceğini duyurdu. Öte yandan Kabine Toplantısı’nda alınan karar gereği lise sınavlarının takvimi de değişmişti.

Lise 2 dönem sınavları ne zaman 2021-2022?​

Yayınlanan takvime göre, Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Sınavları 1-10 Mart 2022 tarihleri arasında uygulanacak.

Lise 2 dönem 1 sınavlar ne zaman 2022?​

Lise 2 dönem 1 sınavlar ne zaman 2022?
Dönem açık lise sınav tarihleri açıklandı. Yapılan açıklamada, açık lise 2. dönem sınavlarının 1 – 10 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.
2 sınavlar ne zaman olacak 2022?​
2 sınavlar ne zaman olacak lise 2022?​
Yapılan açıklamada, açık lise 2. dönem sınavlarının 1 – 10 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

5 6 7 sınav olacak mı?​

5 6 7 sınav olacak mı?
5, 6 ve 7. sınıflarında yapılması planlanan sınavlar, 26 Mart’a kadar yüz yüze yapılarak tamamlanacak. Buna göre velilerimizin, tercih ettikleri seçeneği 26 Mayıs 2021 tarihine kadar öğrencilerin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne yazılı olarak ya da e-posta başvurusuyla bildirmeleri gerekmektedir.

Okul sınavları iptal olacak mı?​

MEB’in açıklamasına göre; Sınavlar okul ortamında ve yüz yüze yapılacak. Öğrencilerin sınavları 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem başından 26 Mart 2021 tarihine kadar işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde, 18 Haziran 2021 tarihine kadar planlanarak uygulanacak.

1 dönem 2 sınav yapılacak mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan lise sınavları ile ilgili olarak son dakika açıklaması yapıldı. Buna göre, 1- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin her dersten tek sınav yapılacaktır.

2021 yüz yüze eğitim bitecek mi?​

2021 yüz yüze eğitim bitecek mi?
Dr. İsmail Koyuncu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Aldığımız tedbirler kapsamında 2021-2022 Güz yarıyılı sonuna kadar, yüz yüze yürütülen derslerin tamamının hibrit yöntemle yürütülmesine karar verildi.

Ziya Selçuk'un sınavlarla ilgili açıklamaları ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararlar doğrultusunda şu bilgileri verebilirim:

- **Okullarda yapılacak sınavlar** ertelenmemiş olup, 3 Mayıs 2021 sonrası planlanan dönem sınavları 17 Mayıs 2021 tarihi sonrasına ertelenmiştir.

- **Açık Öğretim 2. dönem sınavları** MEB'in açıkladığı takvime göre Mart ayında yapılacak. Öğrenciler Mart 2022'de 2. dönem sınavlarına, Temmuz 2022'de ise bir sonraki sınavlarına girebilecekler.

- **Lise sınavlarının iptal edilip edilmediği** konusunda net bir bilgi verilmemiş, ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzalı yazıda ilkokul ve ortaokul kurumlarında yüz yüze eğitimle ilgili detaylara yer verildiği belirtilmiştir.

- **Lise 2. dönem sınavları** için Milli Eğitim Bakanı Selçuk tek sınav yapılacağını ve karnelerin 2 Temmuz'da verileceğini duyurmuştur. Ayrıca, Kabine Toplantısı'nda lise sınavlarının takvimi değiştirilmiştir.

- **Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Sınavları** 1-10 Mart 2022 tarihleri arasında uygulanacak.

- **5, 6 ve 7. sınıf sınavları** 26 Mart'a kadar yüz yüze yapılacak ve velilerin tercihlerini 26 Mayıs 2021 tarihine kadar okul müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir.

- **Yüz yüze eğitim** 2021-2022 Güz yarıyılı sonuna kadar hibrit yöntemle yürütülecektir.

Genel olarak, MEB'in sınavlar ve eğitim süreci ile ilgili kararları sürekli güncellenmektedir, bu nedenle en güncel bilgileri MEB'in resmi kanallarından veya okulunuzdan takip etmenizi öneririm.

Geri