AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zirbo ne demek?

Editör

Yeni Üye

Zırbo ne demek?​

zırboş: zeka ortalaması koyunlarndan bile daha düşük olma durumu, ahmaklık, satanistlik.

Zarbo ne demek?​

Zarbo ne demek?
argoda polis. mahalle dilinde polis. trakyada; jandarma , polis .

IH argo ne demek?​

IH argo ne demek?
argoda/sokak jargonunda dikkat anlamı taşır. bilhassa yörük vatandaşlarımızın yemeği fazla kaçırınca “ıhladım kaldım” şeklinde kullandıkları tabir. zira, yedikten sonra çöküp kalışı deveye ıh deyince devenin yatmasına benzetilir.

Zırto ne demek argo?​

güzel argomuzda zipir, kerkenez nebliym iste öyle dombili gibi bir anlama gelir laftir bu *.. domino da denilen oyunun, elindeki taşları en erken bitirmeye yönelik olan cinsinin akdeniz, doğu ve güney doğu anadolu’daki adı. diğer tipine sayılı domino ya da (bkz: aznif) denir, bu yörelerde. zırtoluk yapan kişi.

Kürtçe Hirbo ne demek?​

Kürtçe Hirbo ne demek?
Kürtçe’de Hırbo ne demek? Kürtçe (Kurmanci) xirbo “kaba, terbiyesiz” sözcüğünden alıntıdır. Hırbo kelimesi tarihte bilinen ilk kez “irikıyım (argo)” A. Fikri, Lugat-ı Garibe (1889) eserinde yer almıştır.

Zarbo ne demek ekşi sözlük?​

Zarbo ne demek ekşi sözlük?
toplumun belli bir kesiminin polisten bahsederken polis yerine kullandığı kelime.
Ih ıh ne demek?​
kafa yukari kaldirilarak yapilan kabul etmeme, olumsuz bildirme sesi.. bolca kullandigimiz ama uluslararasi anlamda hicbir anlama gelmeyen unlemlerimizden biri. “i ih”tan cok inh inh seklinde inleyerek soyledigimiz sey. hayir, yok ve benzer olumsuz anlamlarda kullanilir.

Zırto Zırto ne demek?​

Zırto Zırto ne demek?
Zırto ne demek TDK? Ekşi pekmezden yapılmış şurup. Kayısı kurusu. İnceliksiz, iyi eğitim görmemiş, kaba kimse.

Zımbo ne anlama gelir?​

Zımbo ne anlama gelir?
salam, sosis gibi bilumum et ürünleri üreten bir alman gida firmasi. özellikle kahvaltilik et ürünlerinde uzmanlasmislardir.

Kürtçe Hoşşik ne demek?​

mardin ve çevresinde çokça kullanılır. hoşşik küfür deeeğilkiii. (bkz: arsız) anlamına da yer yer gelen kelime.

**Zırbo ne demek?**
Zırbo terimi, "zeka ortalaması koyunlardan bile daha düşük olma durumu, ahmaklık, satanistlik" anlamlarına gelmektedir.

**Zarbo ne demek?**
Argo kullanımda "zarbo" kelimesi polis anlamına gelir. Mahalle dilinde polisi ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Özellikle Trakya bölgesinde jandarma ya da polis için kullanılmaktadır.

**IH argo ne demek?**
"IH" terimi argo ve sokak jargonunda dikkat anlamı taşır. Özellikle bazı Yörük vatandaşlarının yemeği fazla kaçırınca kullandıkları bir tabirdir. "Ihladım kaldım" ifadesiyle, yedikten sonra çöküp yerde kalma durumunu anlatır.

**Zırto ne demek argo?**
"Zırto" kelimesi argo kullanımda "zipir, kerkenez, nebliym" gibi anlamlara gelebilir. Eğlenceli bir şekilde kullanılan bir terimdir ve zırtoluk yapan kişiyi ifade eder.

**Kürtçe Hirbo ne demek?**
Kürtçe'de "Hırbo" kelimesi "kaba, terbiyesiz" anlamına gelir. "Hırbo", Kurmanci lehçesinde yer alan bir terimdir ve tarihsel olarak "irikıyım (argo)" anlamında kullanılmıştır.

**Zarbo ne demek ekşi sözlük?**
"Zarbo" kelimesi toplumun belirli bir kesiminin polis yerine kullandığı bir tabirdir. Bir kesimin polisi işaret etmek için tercih ettiği argo bir kelime olarak kullanılmaktadır.

**Ih ıh ne demek?**
"Ih ıh" ifadesi, kafayı yukarı kaldırarak yapılan bir kabul etmeme veya olumsuz bildirme sesini ifade eder. "Ih ıh" ya da "inh inh" şeklinde kullanılan bir ses çıkışıdır ve olumsuz anlamlarda kullanılır.

**Zırto Zırto ne demek?**
"Zırto" terimi, TDK'ye göre ekşi pekmezden yapılmış şurubu, kayısı kurusunu ifade edebilir. Aynı zamanda inceliksiz, iyi eğitim görmemiş, kaba kişiyi tanımlamak için de kullanılabilir.

**Zımbo ne anlama gelir?**
"Zımbo" terimi, salam, sosis gibi et ürünleri üreten bir Alman gıda firmasını ifade etmektedir. Özellikle kahvaltılık et ürünlerinde uzmanlaşmış bir firma olduğu bilinmektedir.

**Kürtçe Hoşşik ne demek?**
"Hoşşik" terimi, Mardin ve çevresinde sıkça kullanılan bir terimdir. Genellikle "arsız" anlamına gelir ve küfür anlamı taşımaz.

Geri