Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ziraat banka kartimin son kullanma tarihini nasil ogrenebilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ziraat banka kartımın son kullanma tarihini nasıl öğrenebilirim?​

1-) Kart numaranız; kartınızın ön yüzünde bulunan ve 16 haneden oluşan numaradır. 2-) Son kullanma tarihi; kartınızın ön yüzünde ay/yıl şeklinde yer alan ve 4 haneden oluşan tarihtir. 3-) CVC kod; kartınızın arka yüzünde yer alan ve 3 haneden oluşan numaradır.
Kredi kartımın son kullanma tarihini nasıl öğrenebilirim?
Kredi kartı son kullanma tarihi bölümünde ikiye ayrılmış dört rakam göreceksiniz. Bu dört rakamın ilk ikisi ay, diğer ikisi ise yılı temsil etmektedir. Örneğin; kredi kartı son kullanma tarihi bölümünde 01/22 gibi bir ibare görüyorsanız, kartınızın son kullanma tarihi 2022 Ocak ayıdır.
Son kullanma tarihi nasil yazar?
Son kullanma tarihi belirlenirken ürünün, hesap üzerinde ki (mikrobiyolojik) bozulma süresinden ve tüketilmesi halinde zarar verebilme yüzdesinden faydalanılarak tarih belirlenir ve ortaya çıkan süreden bir miktar önceki tarihler son kullanma tarihi olarak yazılır.

Kredi kartı suresi dolunca ne olur?​

Son kullanma tarihinin geçmesi kredi kartının iptali anlamına gelmemektedir. Hatta bazı bankalar kullanmayan kredi kartlarının son güncelleme tarihi gelmiş olsa bile kartları güncellemektedir. Kredi kartlarını 180 gün aktif olarak kullanmazsanız kart aidatı da alınmayacaktır.
CVV nerede yazar?
CVV kodu veya güvenlik numarası, kredi kartının arka yüzündeki, genelde beyaz alana basılı rakamların son 3 hanesidir. Aşağıdaki resimdeki örnekte kırmızı daire içinde görülen 3 rakamdır.
Son kullanma tarihini kim belirler?
Türk Gıda Kodeksi’nin belirlediği tanıma göre üreticiler raf ömrü 90 günden az olan ürünler için raf ömrünü SKT tanımlamasına uygun bir şekilde tanımlamalıdır. Eğer raf ömrü 3-18 ay arasında ise en az ay ve yıl olarak TETT göre tanımlanır. Raf ömrü 18 aydan fazla ise en az yıl olarak TETT şeklinde tanımlanır.

Küp şekerin son kullanma tarihi olur mu?​

Şekeri dış etkenlerden korumak için kullanım sırasında ambalajı kapalı tutmak en doğrusudur. Raf ömrü 3 yıl olan şeker,Serin ve rutubetsiz ortamda süresizdir.
 
Geri
Üst