Zira nasil kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Zira nasıl kullanılır?​

Zira kelimesi birinci cümlenin ya da ifadenin bitmesi ile birlikte kullanılır ve ikinci cümleye yada ifadeye geçilir. İki cümle zira kelimesi ile virgül ile bağlanır. – Buradan sonra dinlenmemiz gerek, zira hava kararmak üzere. – Buradan hemen ayrılmamız gerekiyor, zira sınava geç kalacağız.

Çünkü o ne demek?​

Çünkü kelimesi Türkçe’de “açıklama bağlacı” anlamına gelir. Farsça çūn ki چون كه z “açıklama bağlacı” deyiminden alıntıdır. Farsça deyim Farsça çūn چون z “böyle, şunun gibi” ve Farsça ki كه z “ilgi edatı” sözcüklerinin bileşiğidir.
Zira kelimesi daha çok ‘çünkü’ anlamı üzerinden kullanılmaktadır.
Zira ne kadar?
Zira, parmak uçlarından dirseğe kadar olan kısma denk düşen uzunluk biriminin adıdır. Türk halklarının kullandığı eski ölçümü birimlerindendir. Zira, Uluslararası Birimler Sistemi kabulünden önce kullanılan uzunluk ölçülerindendi. Fizyolojiye göre 75 cm ile 90 cm arasında değişmektedir.
Zira bağlaç mı?
En sık kullanılan bağlaçlar şunlardır: de. çünkü, zira. madem, mademki.

1 zira kaç santim?​

Türk halklarının kullandığı eski ölçümü birimlerindendir. Zira, Uluslararası Birimler Sistemi kabulünden önce kullanılan uzunluk ölçülerindendi. Fizyolojiye göre 75 cm ile 90 cm arasında değişmektedir. Çarşı zira ve mimari zira olmak üzere iki türü vardır.

Zere ne anlama gelir?​

“haa simdi anliyorum niye”, “ben zaten supheleniyodum bundan” anlamlari katar. genelde pesine bir “ben de diyorum..” eklenir. tokat yöresinde de kullanılan zaten’in cümle başındaki versiyonu. kıbrıs türkçesi’nde bolca kullanılan sözcük.
Türk Dil Kurumu açısından zira doğrudan ‘çünkü’ anlamı taşımaktadır. İki cümleyi birleştirici bir etki oluşturan zira kelimesi, ihtiyaca göre hem yazılı hem de sözlü olarak ifade edilebilmektedir. TDK bünyesinde verilmiş olan çünkü anlamı ile farklı cümleler de kullanabilirsiniz.
Madem ki bağlaç mı?
Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki. Bu örneklerden çünkü sözünde ek aynı zamanda küçük ünlü uyumuna uymuştur.

Geri