Zip dosyası nasıl küçültülür?
Sıkıştır (zip) bir sunuyla Windows Explorer veya dosya Gezgini- Windows Gezgini’nde (Windows 7) veya dosya Gezgini’ni (Windows 8, Windows 8.1ve Windows 10) aşağıdaki yollardan biriyle açın:
- Sıkıştırmak istediğiniz sunuyu gösterin.
- Sunuyu sağ tıklatın ve gönderin seçin > Sıkıştırılmış (daraltılmış) klasör.
Zip ne kadar küçültür?
Çoğu işletim sistemindeki dahili sıkıştırma yazılımı, tek bir ZIP dosyasında azami 4 GB boyutundaki verileri sıkıştırır. Eğer bundan daha büyük bir dosyayı sıkıştırman gerekiyorsa, üçüncü taraf bir sıkıştırma program indirip kurman gerekecektir.Bunlardan en popüler olanı ise “.zip” dosyaları. Windows XP’den bu yana işletim sisteminde gömülü bir sıkıştırma yöntemi de bulunuyor. Sıkıştırılmış klasör adı verilen klasörler, üçüncü parti programlarla da oluşturulabiliyor. Zip dosyalarının yanı sıra RAR ve 7z uzantıları da popüler.
Büyük boyutlu dosya nasıl küçültülür?
Adım #1: Dosya boyutunu küçültmek istediğiniz fotoğrafı önizlemede açın. Adım #2: Boyutu Ayarla seçeneğine tıklayın. Adım #3: Yüzde ya da piksel değeri olarak fotoğrafı küçültün. Adım #4: Yeniden boyutlandırdığınız fotoğrafı kaydedin.
Klasör Nasıl Rarlanır?
Dosya veya klasörü sıkıştırmak için
- Sıkıştırmak istediğiniz dosya veya klasöre gelin.
- Dosyayı veya klasörü basılı tutun (veya sağ tıklayın), Gönder’i seçin (veya üzerine gelin) ve ardından sıkıştırılmış klasörüseçin. Aynı konumda aynı ada sahip yeni bir daraltılmış klasör oluşturulur.