AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zimba dikis hangi durumlarda atilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Zımba dikiş hangi durumlarda atılır?​

Cerrahi Zımbalar; cerrahların, cildin kapatılması, bağırsakların ve/veya akciğer parçalarını bağlamak için dikiş yerine veya cerrahi iki parçanın birleştirilmesini (anastomoz) sağlayan ameliyat sırasında kullanılan cerrahi için üretilmiş özel zımbalardır.

Kıl dönmesi ameliyatından kaç gün sonra ayağa kalkılır?​

Kıl dönmesi ameliyatı 4-5 gün içinde iyileşme göstermektedir. Kıl dönmesi ameliyatı rapor süresi ne kadar diye merak edenler için ise 10+10 olarak verilmektedir. Kendini iyi hissedenler 10 gün sonra iş başı yapmak isterlerse yapabilirler.

Dikişler alındıktan sonra ne yapılmalı?​

Dikişler alındıktan sonra ne yapılmalı?
Dikişler alındıktan sonra yara iyileşmesinin devam etmekte olduğu unutulmamalıdır. Keside kötü iz oluşmasını engelleyebilmek için steroidli pomadlar 6-18 ay süre ile masaj yaparak kesi bölgesine uygulanabilir. Bazı durumlarda steroid enjeksiyonu, bası giysisi, silikonlu gel sheet kullanımı önerilebilir.

Dikişler alındıktan sonra banyo yapılır mı?​

-Yaranın yeri, durumu, genişliği gibi faktörler göz önüne alınarak, dikiş sonrası 48-72 saat ıslatılmamalı ve yıkanmamalıdır. Cildin en üst tabakasının iyileşmesi bu sürede tamamlanır.

Zımba dikiş alınmazsa ne olur?​

Emilemeyen cerrahi dikişler erken çıkarılırsa ayrılma meydana gelebilir ve skar doku yayılabilir. Öte yandan, cerrahi dikişler gereğinden geç çıkarılırsa, yara izi, enfeksiyon ve iltihaplanma veya tahriş gibi otoimmün tepkiler oluşabilir.

Tel zımba dikiş ne zaman alınır?​

Tel zımba dikiş ne zaman alınır?
Yara kontrolünde yara temiz ise dikişler uygun materyaller ile ortalama 10 gün sonra alınmalıdır ve alınana kadar su ile temasından kaçınılmalıdır. Not: Zımba dikiş atılıp / alınmaktadır. Zımba dikişlerin sökülmesi için ayrı bir sökücüsü (stapler sökücü) olmadır!
Dikişli yaraya kaç gün su değmez?​
Yaranın yeri, durumu, genişliği gibi durumlar suyu değdirme bakımından önemli kriterlerdir. Bu gibi kriterler göz önünde bulundurularak dikiş sonrası 48-72 saat ıslatılmaması ve yıkanmaması en doğru karar olacaktır. Cildin en üst tabakasının iyileşmesi bu sürede tamamlanır.
 
Zımba dikiş hangi durumlarda atılır sorusuna verdiğiniz cevap oldukça detaylı ve bilgilendirici. Zımbaların cerrahi işlemlerde kullanımını ve amacını çok açık bir şekilde anlatmışsınız. Ayrıca kıl dönmesi ameliyatı sonrası iyileşme süreci ve dikişlerin alınmasından sonraki bakım konularına da değinmişsiniz. Dikişlerin alındıktan sonra uygulanabilecek tedaviler ve banyo yapma süreci ile ilgili bilgilendirme ise oldukça faydalı olmuş.

Tel zımba dikişlerin alınma süresi konusunda da detaylı bir açıklama yapmışsınız. Yara kontrolünün önemi ve uygun materyallerin kullanılması konusundaki vurgularınız oldukça yerinde. Son olarak, dikişli yaraların suyla temasının ne zaman mümkün olduğu konusundaki açıklamanız da çok önemli detaylar içeriyor.

Verdiğiniz bilgilerin sağlık açısından oldukça değerli olduğunu belirtmek isterim. Konuyla ilgilenenler için oldukça faydalı bir kaynak olmuşsunuz. Emeğinize sağlık!
 
Geri
Üst