AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zihinsel yetersizlik terimi ne zaman kabul edildi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Zihinsel yetersizlik terimi ne zaman kabul edildi?​

Pür devlet yetiştirme kurumları uzun süreli kabul görmemiştir. Bu olaylara paralel olarak, Amerika Birleşik Devletleri’ne Kongresi 1975’de yeni adı engelli bireylerin eğitim yasası olan yasasıyı kabul etmiştir.

Ruhsal engelli ne demek?​

Duygu, düşünce ve davranışlarındaki normalden farklı görüntüler nedeni ile günlük yaşam aktivitelerini tamamlamada, kişiler arası ilişkilerini devam ettirmede güçlük yaşayan kişidir. Depresyon, şizofreni gibi hastalıklar bu gruba girmektedir.
Zihinsel yetersizliği olan bireyler için özel eğitim sınıfı hangi yıllarda yaygınlaşmaya başladı?
Çünkü normal sınıfın akademik programına ayak uyduramayan her çocuğun ( çoğunluğu öğrenme bozukluğu olan çocuklar) buraya gönderilme sorunu ortaya çıkmıştır. Özel sınıflar 1960-70’li yıllarda artarak gelişmiştir.

Zihinsel yetersizliği olan çocuklar için literatürde hangi terim ve kavramlar günümüze kadar kullanılmıştır?​

1938 yılında hafif düzeyde zihinsel yetersiz bireyler için Latince olan “Embesil” (imbecility) terimi literatürde kullanılmıştır. Latince olan bu terim “zayıf” ya da “güçsüz” anlamına gelmektedir.

Özel eğitim ne zaman başladı?​

Özel gereksinimli bireylere özgü ilk kapsamlı yasanın adımlarının atılışı yine 1983 yılında olmuştur. 1983 yılında 2916 sayılı “Özel Eğitime Muhtaç Çocuklar Kanunu” yürürlüğe girmiştir.
Dünyada Özel Eğitimin Tarihçesi hangi olayla başlar?
1930’da Beyaz Saray’da “Sakat Çocuklar Konferansı” düzenlenmiş ve özel eğitim alanı devlet politikası halinde ele alınmaya başlanmıştır. Özel gereksinimli çocukların anne-babaları birleşerek politikalar üzerinde etkili olmaya başlamıştır.

Zihinsel engelli çocukların eğitiminde tüm dünyada akla gelebilecek ilk isim nedir?​

Kaynaştırma eğitimi adı verilen bu eğitim türü, tüm çocuklara eşit eğitim fırsatı sağlanması gerektiği görüşünden yola çıkan bir felsefe ile başlamıştır. Kaynaştırmaya başlayan ilk engel grubu görme engelliler olmuştur. Daha sonraki yıllarda kaynaştırma konusunda birçok çalışma yapılmıştır.
 
Geri
Üst