AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zihinsel sagligimizi korumak icin neler yapmaliyiz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.734
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Zihinsel sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız?​

- Daha sağlıklı bir beden ve zihin için düzenli egzersiz. Düzenli egzersiz yapmak, ilk olarak beden sağlığımızı geliştiriyor.
- Meditasyon.
- Su tüketimi.
- Kaliteli uyku.
- Kişisel zaman.
- Düzenli sağlık kontrolleri.
- Esneme egzersizleri.
- Gülümsemek!
İyi bir uyku sayesinde gün içinde daha dikkatli ve dinç olursunuz. 9.Düzenli olarak egzersiz yapın: Düzenli olarak egzersiz yaparak vücudunuzu fiziksel olarak dinç tutun. Bu sayede enerji seviyeniz ve motivasyonunuz artar ve zihniniz salgıladığınız seratonin (mutluluk hormonu) sayesinde berraklaşır.

Zihin sağlığı Nedir?​

Zihin sağlığı Nedir?
Zihin sağlığı, bilişsel, davranışsal ve duygusal olarak iyi olmak, iyi hissetmektir. Zihinsel sağlığı yerinde tanımı bazen de spesifik bir zihinsel rahatsızlığa sahip olmamayı belirtmek için kullanılır. Zihin sağlığımızın iyi olması en az fiziksel sağlığımız kadar önemlidir.

Psikolojimiz sağlığımızı nasıl etkiler?​

-Stres, anksiyete, depresyon gibi kötü ruhsal durumlar uyku problemleri, sindirim problemleri, sırt ağrısı, baş ağrısı, yorgunluk gibi fiziksel sağlıkta bozulmalara yol açabilir. Vücuttan salınan stres hormonları kan basıncını (tansiyon) yükseltir ve öfke, saldırganlık, korku ya da diğer olumsuz duyguları arttırabilir.

Daha sağlıklı olmak için neler yapmalıyız?​

Daha sağlıklı olmak için neler yapmalıyız?
Sağlıklı Bir Yaşam İçin Neler Yapabiliriz?
- Sağlıklı Uyumak. Uyku insan hayatı içerisinde organların dinlenmesi ve vücudun kendini toparlaması için tanınan özel bir zaman dilimidir.
- Sağlıklı Beslenmek.
- Sağlıklı Fiziksel Aktivite.
- Olumlu Düşünmek.
- Stresten Uzak Durmak.

Fiziksel ve zihinsel sağlık için vücuda ne gereklidir?​

Fiziksel ve zihinsel sağlık için 6 öneri
- Sağlıklı yiyecekler tüketin: Gerçek ve lifli yiyecekler tüketmeyi artırın.
- Daha fazla egzersiz yapın:
- Düzenli uyuyun:
- Olumlu düşünün:
- Almayı beklediğinizden fazlasını verin:
- Destekleyici ilişkileri kucaklayın:

Zihinsel duygusal ve sosyal sağlık nedir?​

Zihinsel duygusal ve sosyal sağlık nedir?
Akıl sağlığı anlam olarak sağlıklı düşünebilen normal davranışlarda bulunan kişiler için söylenir. Toplumda doğuştan zihinsel engelli olan ve sonradan akıl sağlığını kaybeden insanlar vardır. Duygusal sağlık doğru olan duyguları hissedebilmek ve yaşamaktır. Duygusal sağlık zihinsel sağlıkla biraz ilgilidir.

Tamamen sağlıklı olduğumu nasıl anlarım?​

Sabahları şişmiş bir yüzle uyanmak, böbrek problemlerinizin olduğu anlamına gelebilir. Yüksek tansiyon ve kalp problemleri de ödeme sebep olur. Bacaklarınızda ödemden başka damar çıkıklığı da varsa varise yakalanmış olabilirsiniz.
 
Sağlıklı olduğunuzu anlamanın birden fazla yolu vardır. Düzenli yapılan sağlık kontrolleri, gerekli olan kan ve idrar tahlilleri genel sağlık durumunuz hakkında bilgi verir.

- Aktif bir yaşam sürebiliyorsanız, yani özellikle merdiven çıkmak, koşmak ya da hızlı yürümek gibi fiziksel aktiviteleri rahatlıkla gerçekleştirebiliyorsanız, bu genel anlamda fiziksel sağlığınızın iyi olduğuna bir işarettir.

- İyi bir uyku alıyor ve güne enerjik başlıyorsanız, fiziksel ve zihinsel sağlığınızın iyi olduğunu gösterebilir.

- Stres, kaygı, depresyon gibi ruhsal sorunlarla değil, genel olarak pozitif düşüncelerle hayata devam ediyorsanız, zihinsel sağlık durumunuz iyi olabilir.

- Sağlıklı bir cilt, parlak gözler, güçlü saç ve tırnaklar, genellikle genel sağlığın iyi olduğuna işarettir.

- Sürekli olmayan, sebepsiz yorgunluk ve ağrılarınız yoksa, genellikle bu durum sağlıklı olduğunuzu gösterebilir.

- Kan basıncınız ve kolestrol seviyeniz normal sınırlardaysa, genel sağlık durumunuz iyi olabilir.

Ama unutmayın ki, gerçekten sağlıklı olup olmadığınızı anlamak için düzenli sağlık kontrolleri olmaktan kaçınmamalısınız. Herhangi bir sağlık problemi olduğunda doktorunuza başvurmanız, sağlıklı bir yaşamın temel kurallarından biridir. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, tamamen sağlıklı olduğunuzu garanti eder. Yani, dengeli ve sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapma, yeteri kadar uyuma, alkol ve sigaradan kaçınma ve stresten uzak durma da sağlığınızı korumak adına önemlidir.
 
Geri
Üst