AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zihinsel esneklik ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Zihinsel esneklik ne demek?​

Zihinsel esneklik (diğer adıyla beyin esnekliği), sinir sisteminin yapısını ve işlevini çevresel farklılıklara ayak uyduracak şekilde değiştirebilmesi olarak tanımlanır. Zihinsel esneklik, farklı durumları farklı şekillerde değerlendirebilme, yeni ve alışılmadık durumlarla başa çıkabilme yetisidir.

Esneklik sağlamak ne demek?​

Esneklik, kısa bir süre içinde çok az bir maliyet ve çabayla değişebilme veya değişime uyum sağlayabilme yeteneği olarak tanımlanır.
Psikolojik esneklik ne demek?
Psikolojik esneklik, bulunduğumuz ortamın bizden beklentilerini fark edip düşünce ve davranışlarımızı buna göre ayarlayabilmemiz olarak tanımlanıyor. Bu ortamlara uyum sağlamak için kişisel ve sosyal becerilerimizi kullanıyoruz.

Bilişsel esneklik kaç yaş?​

Yapılan gelişimsel değerlendirmelerde 8-10 yaşındaki çocukların nörokognitif esneklik testlerindeki performanslarının erişkin yetkinliğinde olduğunu tespit etmektedir. Burdan 7’sinde neyse 70′ inde de aynı anlamı çıkabilir ancak bilişsel tedavilerle bu esneklik arttırılabilir.

Esnek yönetim anlayışı ne demek?​

Esnek yönetim anlayışı kurumsal iş hedeflerinden ödün vermek anlamına gelmemektedir. Tersine esneklik uygulamaları şirket yönetiminde daha başarılı iş sonuçlarına ulaşılmasını hedef almaktadır. Esnek yönetim, esnek üretim ve esnek istihdam uygulamaları farklı ülkelerde farklı özellikler göstermektedir.
Esneklik neye bağlıdır?
Esneklik Potansiyel Enerji F = – k . x olur. k : Yay sabiti olup yayın cinsine ve uzunluğuna bağlıdır.

Duygusal esneklik ne demek?​

Duygusal esneklik (Resilience); kişilerde az veya çok miktarda bulunabilen bir beceridir. Hayata olumlu bakmak gibi görünse de aslında böyle değil. Hayatta başımıza gelenlerle mücadele edebilme, eğilsek de kırılmadan ayağa kalkabilme veya mücadele edemeyeceğimiz durumlar da da olanı kabullenme yetisine sahip olmaktır.

Esnek bir insan olmak ne demek?​

Esnek olmak demek, taviz vermek, kontrolü elden bırakmak, disiplinden uzaklaşmak demek değildir. Aksine kontrolü ele almak demektir. Esnek olmak, esnek düşünebilmek bir başarı sanatıdır. Düşünce tarzı ve yaklaşım açısından esnek davranmak tüm seçenekleri görebilme, değerlendirebilme imkânı sağlar.
Bilişsel esneklik ne zaman?
Bilişsel esneklik, beklenmedik bir durum ortaya çıktığında bireyin bu beklenmedik duruma uyum sağlayarak yeni ve uygun sorun çözme stratejileri geliştirebilmesi olduğuna göre, bunun tam tersi olan durum da bireyin daha önce kullandığı stratejilerde ısrarcı olmasıdır.

Geri