AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zihinsel engelli devlet memuru olabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Zihinsel engelli devlet memuru olabilir mi?​

Bu maddeye, her zihinsel engellilik durumu memuriyete engel değildir. Zihinsel engellilik durumunun memuriyete engel olabilmesi için, bu zihinsel engelin görevi devamlı surette yapmaya mani olması gerekmektedir. Bu belirleme ise sağlık kurumlarından alınan sağlık kurulu raporlarıyla tespit edilebilmektedir.
EKPSS kimler girebilir 2022?
EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.
EKPSS sınavına kimler girebilir?
a) Askerlikle ilgisi bulunmamak, b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Yüzde 40 engele sahip Ortaokul, Lise, Önlisans ve Lisans mezunları başvuru yapabilir.

Kimler engelli memur olabilir?​

2022 Yılında engelli memur işe alım şartları kapsamında %40 ve üzerinde engeli bulunanlar devlet memuru olmak için başvuru yapabilir. Engelli memur işe alım şartlarını karşılayanlar E-KPSS’ye girerek ya da kuraya kayıt yaptırarak bunların sonuçlarına göre devlet memurluğu için tercih yapıp atanabilirler.
EKPSS hangi engelleri kapsar?
Genel Engelliler (Ortapedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) hastalıklara sahip engelliler, Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Asperger, RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite, Disleksi vb. olanlar), Dil …
EKPSS ile hangi meslekler tercih edilebilir?
Bu unvanlardan bazıları ambar memuru, avukat, bakteriyolog, bilgisayar işletmeni, çocuk gelişimcisi, dağıtıcı, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, imam-hatip, istatistikçi, kimyager, laborant, memur, mimar, muhasebeci, mühendis, programcı, psikolog, sekreter, sosyal çalışmacı, hizmetli kadro unvanlarıdır.
 
Geri
Üst