Zeytinyağlı Yer Elması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi İçin Malzemeler
1 kg yer elması
3 adet soğan
1 adet havuç
Yarım kahve fincanı pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağından iki parmak eksik su
Tuz
3 tatlı kaşığı toz şeker
Bir tutam dereotu

Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 kg yer elmasının kabuklarını soyalım. Yıkayıp suyunu süzelim.
Düdüklü tencereye 3 adet soğanı küp küp doğrayalım.
1 adet havucu dilimleyelim.
1 tatlı kaşığı tuz ve yarım su bardağı zeytinyağı üzerine ekleyerek kavuralım.
Soğanlar pembeleştiysen sonra yer elmalarını üzerine ekleyerek tüm malzemeleri karıştıralım.
Üzerine yarım kahve fincanı pirinç 3 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 su bardağından iki parmak eksik suyumuzu ilave ederek düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım.
Ocakta önce yüksek ateşte düdüğü çıkana kadar pişirelim.
Düdüğü çıktıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirdikten sonra tenceremizin altını kapatalım.
Düdüğü inince tenceremizi açalım ve yer elmasını servis tabağına alalım.
Üzerine kıydığımız bir tutam dereotunu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst