AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
5 tane kuru soğan
1 kase pirinç
1 su bardağı zeytinyağ
Tuzu çıkmış bir miktar asma yaprak
Tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 tane kesme şeker
Çay kaşığının ucu ile tarçın
1 yemek kaşığı domates salçası ( Aslında zeytinyağlıya salça konulmaz ama biz beyaz sevmiyoruz ailece o yüzden salça koydum
İnce kıyım maydanoz
1 çay kaşığı pul biber

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytin yağı tencereye alınır.
İnce kıyım doğranan soğanlar yağın üzerine alınıp güzelce kavrulur.
Kesme şeker,salça,nar ekşisi konup biraz kavrulur.
Yıkanıp süzülen pirinç konup birlikte kavrulucak. Tuzunu baharatlarını koyup çeviriyorum.
Ben 1 su bardağı su koyup biraz pişirdim Çiğden içi sevmiyorum.
Suyunu çekince maydanozumu koyup bir karıştırıp üzerini kapatıp dinlendiriyorum.
Yapraklarımı akşamdan soğuk suya ıslattım.
Sabah bir kaç su değiştirdim.
İçimi pilav gibi dinlendirdim
Yaprağımın bir ucuna bir tatlı kaşığı iç koyup kalem gibi sardım tencereye ister dik isterseniz düz dizin.
Üzerine hizasına gelecek kadar su koyup üzerine yağ gezdirdim.(isteyen aralarına limon dilimi koyabilir.
Püf noktası.
1 çay bardağına 1 tatlı kaşığı toz şeker koyup karıştırdım.
Yaprakların üzerine gezdirdim (yaprakların yeşil pişmesi için)ve üzerine tabak kapattım ağzını kapatıp pişirdim soğuk servis yaptım.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst