- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
300 gram yaprak
İç Gereci
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
2 adet soğan
yarım demet maydanoz ve dereotu varsa taze nane
2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığı biber ve 1 yemek kaşığı domates salçası)
Tuz
Karabiber
Nane
Kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı (Yarısı harcın içine başka yarısı sarmaların üzerine)
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanları, dereotunu, taze naneyi ve maydanozu küçük küçük doğrayın (Robottanda geçirebilirsiniz) derin kaba alın. Yıkadığınız pirinci ve bulguru ek edin. Salçayı, zeytinyağını ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
Salamura olan yapraklar bir gece evvelce suda bekletilir. Daha sonra yapraklar kaynar suda batırıp ters-düz edilir. Yapraklar tek tek açılır içine 1 tatlı kaşığı iç harcından koyulur ve ince olacak halde sarılır.
Tencereye dizilir. En üste limon dilimlenir ve yarım çay bardağı zeytinyağ gezdirilir. Üstüne çıkana kadar sıcak su dökülür. Varsa şayet sarma taşı yahut tabak konulur ve kapak kapatılır.
Su kaynamaya başlayınca 30 dakika denetimli pişirilir. Piştikten sonra 1-2 saat kendini çekmesi için dinlendirilir. Afiyet olsun… Tanımın görüntüsü instagram sayfamızda ️
300 gram yaprak
İç Gereci
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
2 adet soğan
yarım demet maydanoz ve dereotu varsa taze nane
2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığı biber ve 1 yemek kaşığı domates salçası)
Tuz
Karabiber
Nane
Kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı (Yarısı harcın içine başka yarısı sarmaların üzerine)
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanları, dereotunu, taze naneyi ve maydanozu küçük küçük doğrayın (Robottanda geçirebilirsiniz) derin kaba alın. Yıkadığınız pirinci ve bulguru ek edin. Salçayı, zeytinyağını ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
Salamura olan yapraklar bir gece evvelce suda bekletilir. Daha sonra yapraklar kaynar suda batırıp ters-düz edilir. Yapraklar tek tek açılır içine 1 tatlı kaşığı iç harcından koyulur ve ince olacak halde sarılır.
Tencereye dizilir. En üste limon dilimlenir ve yarım çay bardağı zeytinyağ gezdirilir. Üstüne çıkana kadar sıcak su dökülür. Varsa şayet sarma taşı yahut tabak konulur ve kapak kapatılır.
Su kaynamaya başlayınca 30 dakika denetimli pişirilir. Piştikten sonra 1-2 saat kendini çekmesi için dinlendirilir. Afiyet olsun… Tanımın görüntüsü instagram sayfamızda ️