Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
Üzüm yaprağı salamura
1,5 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
1 çay b. zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağı
2 adet rendelenmiş domates
Yarım limon suyu
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Toz kırmızı biber
Sumak
Nane
Pişirmek İçin
Üzerini geçmeyecek kadar su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4-5 adet limon dilimleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle üzüm yaprakları güzelce su ile yıkıyoruz ve biraz suda bekletiyoruz fazla tuzunu alması için.
İç harcı için soğanları küp küp doğruyoruz ve bol zeytinyağı ve sıvı yağında kavuruyoruz. Soğanlar biraz yumuşayınca yeterlice yıkanmış olan pirinçleri ek ediyoruz, tekrar kavuruyoruz.
Rendelemiş olduğumuz domatesleri ve baharatları ek ediyoruz, tekrar kavuruyoruz. Suyu da ekleyip hafif çekene kadar kavurmayı bırakmıyoruz.
Yaprakları süzüyoruz ve iç harcı ile sarmaya başlıyoruz. Sararken yaprakların saplarını alıyoruz. Damarlı tarafı içe bakacak formda saralım.
Tencereye dizdiğimiz sarmaların her katına tuz serpiştiriyoruz (Eğer yapraklar çok tuzlu ise tuz serpmeyin)
Son olarak sarmaların üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz, limon dilimlerini koyuyoruz ve üzerini geçmeyecek kadar su ek edip tabak yerleştiriyoruz dağılmaması için.
Kısık ateşte kapağı kapalı olacak biçimde suyunu çekene kadar pişiriyoruz (Yaklaşık 30 dakika ).
 
Geri
Üst