AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo asma yaprağı
2 adet soğan
2 su bardağı pirinç
1 adet domates
Yarım tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Nane
Kırmızı biber
1 su bardağı su

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yaprağı taze olarak kullandığım için öncelikle yaprakları kaynar suda rengi dönene kadar haşlayalım. İç harcını hazırlayalım zeytinyağda soğanları kavuralım.
Akabinde salçayı ekleyelim pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştıralım akabinde maydanozu koydum ve 1 su bardağı su ek ettim.
Tencerenin tabanına 2-3 tane yaprak serelim, yapraklarımızı saralım ve tencereye dizelim. Sarma işlemi bittikten sonra tencereye yaprakların üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
Üzerine limon dilip birazda zeytinyağı ek ederek kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
 
Geri
Üst