AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İcin Malzemeler

*Yarım kg taze asma yaprağı
*1 5 su bardağı pirinc
*1 yemek kaşığı kuş uzumu
*2 adet domates
*2 adet kuru soğan
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
*1 avuc dolmalık fıstık
*1 cay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı nane
*1 cay kaşığı yenibahar
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yarım demet maydanoz
*1 yemek kaşığı nar ekşisi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı İlk once yaprakları yıkayıp uzerine cıkacak şekilde sıcak su dokuyoruz Ardından 15 dk kaynatıp soğuk sudan gecirip şokluyoruz
İc harcı icin, 2 adet kuru soğan minik doğranır zeytinyağında hafif soteleyip dolmalık fıstıkları atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
Uzerine yıkayıp suzduğumuz pirincleri ekleyip tekrar karıştırıp ardından 2 adet rendelediğimiz domatesleri ekleyip 1 5 su bardağı su ilave edip karıştırarak pirinclerin suyu cekmesini sağlıyoruz
Pirincler suyunu cekince altını kapatıp tuz, şeker ve baharatlarını ekliyoruz en son minik doğradığımız maydanozları da ekleyip soğumaya bırakıyoruz
Soğuyan yapraklar ve ic harcı buluşturmada sıra
 
Geri
Üst