AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
Yarım kg salamura yaprak ( elinizde varsa taze yaprak da kullanabilirsiniz )
2 tane orta uzunluk soğan
1.5 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz karabiber kırmızı toz biber pul biber
Maydanoz ve taze nane
Sosu için
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 su bardağı su
Tuz karabiber pul biber
1 tane limon

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanları ince ince soyun tencereye zeytinyağı ile birlikte hafif rengi dönene kadar pişirin.
Salçayı ekleyip salça içinde eriyene kadar pişirmeye devam edin.
Pirinç baharatlar ve suyu ekleyin suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin indirmeye yakın maydanoz ve naneleri ekleyin ve soğumaya bırakın.
Yaprakların saplarını koparın tabağın üzerine damarlı kısmı içe bakacak halde yerleştirin bir tatlı kaşığı içten koyun kenarlarını fotoğraftaki üzere katlayın ve orta incelikte sıkarak sarın.
Tencereye yerleştirin.
Sos tavanında zeytinyağı ve salçayı kavurun baharatlarını ve suyunu ekleyin düzgünce karıştırıp yaprakların üzerine dökün ve en son bir tane limonu üstlerine sıkın.
Tencereye uygun ısıya güçlü porselen bir tabak yerleştirin.
Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra altını düzgünce kısın ve yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakın ( pişme müddeti yaprağa nazaran değişkenlik gösterebilir dikkatli pişirin ).
Kapağını açmadan 25 – 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Yoğurt ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
 
Geri
Üst