SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
1 kilo asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı kaynar su
1,5 su bardağı zeytinyağ
3 tane kuru soğan
Dolmalık fıstık ( küçük paket )
Kuş üzümü ( küçük paket )
5 tane kesme şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 tatlı kaşığı yenibahar
1 limonun suyu ( küçük )
Kaynar su ( pişerken yaprakların yarısını biraz geçecek )
Maydanoz ( 8-10 kol )
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Birinci olarak iç harcımızı hazırlayalım yayvan bir tencereye üç tane kuru soğan küp küp olarak doğrayalım.
Sıvı yağ koyarak kavuralım ve zeytinyağının 1 su bardağı olan kısmını kullanalım, fıstığını, baharatlarını, tuzunu, şekerini ve 1 çay bardağı suyunu ekleyelim ve kısa bir ön pişirme yapalım.
Ocaktan alalım ve üstüne kıyılmış maydanozları ekleyelim karıştıralım demlenmesi ve soğuması için bekleyelim.
Benim kullandığım yapraklar asmadan toplanıp şişeye basılmıştı onları süzgeçli bir leğene kaynar su koyarak birazcık beklettim ve soğuk suya tuttuktan sonra süzdürdüm.
Artık hazır olan içimizle yaprakları saralım ve tenceremize dizelim ve üstüne kalan yarım su bardağı zeytinyağını gezdirelim.
Limon suyunu ve kaynar suyunu ekleyip kısık ateşte üstüne bir tabak yahut tartı koyarak pişirelim.
Benim yaprak ve iç tam birbirine kadar denk geldi bu türlü başa baş bitince çok hoş oluyor.
Mümkünse bir gün bekleyin kesinlikle temel o vakit tadı doruk noktaya ulaşıyor.
Herkesin kendine nazaran bir pişirme tanımı, metodu var benim böyleydi.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun inşallah
Çok yağlı olduğunu düşünmeyin tam bir zeytinyağlı için bu türlü olması gerekli .
Baharatları ve ölçülerini isteğinize nazaran ek edebilirsiniz bunlar benim tercihlerim
1 kilo asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı kaynar su
1,5 su bardağı zeytinyağ
3 tane kuru soğan
Dolmalık fıstık ( küçük paket )
Kuş üzümü ( küçük paket )
5 tane kesme şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 tatlı kaşığı yenibahar
1 limonun suyu ( küçük )
Kaynar su ( pişerken yaprakların yarısını biraz geçecek )
Maydanoz ( 8-10 kol )
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Birinci olarak iç harcımızı hazırlayalım yayvan bir tencereye üç tane kuru soğan küp küp olarak doğrayalım.
Sıvı yağ koyarak kavuralım ve zeytinyağının 1 su bardağı olan kısmını kullanalım, fıstığını, baharatlarını, tuzunu, şekerini ve 1 çay bardağı suyunu ekleyelim ve kısa bir ön pişirme yapalım.
Ocaktan alalım ve üstüne kıyılmış maydanozları ekleyelim karıştıralım demlenmesi ve soğuması için bekleyelim.
Benim kullandığım yapraklar asmadan toplanıp şişeye basılmıştı onları süzgeçli bir leğene kaynar su koyarak birazcık beklettim ve soğuk suya tuttuktan sonra süzdürdüm.
Artık hazır olan içimizle yaprakları saralım ve tenceremize dizelim ve üstüne kalan yarım su bardağı zeytinyağını gezdirelim.
Limon suyunu ve kaynar suyunu ekleyip kısık ateşte üstüne bir tabak yahut tartı koyarak pişirelim.
Benim yaprak ve iç tam birbirine kadar denk geldi bu türlü başa baş bitince çok hoş oluyor.
Mümkünse bir gün bekleyin kesinlikle temel o vakit tadı doruk noktaya ulaşıyor.
Herkesin kendine nazaran bir pişirme tanımı, metodu var benim böyleydi.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun inşallah
Çok yağlı olduğunu düşünmeyin tam bir zeytinyağlı için bu türlü olması gerekli .
Baharatları ve ölçülerini isteğinize nazaran ek edebilirsiniz bunlar benim tercihlerim