- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo yaprak
4 buçuk su bardağı pirinç
2 büyük soğan
2-3 yemek kaşığı salça
4-5diş sarımsak rendesi
Yarım demet maydanoz 5 yaprak reyhan otu
1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi yarım paket kuş üzümü
Baharatlar ;
Tuz, karabiber
Pulbiber, nane
Yenibahar
Kimyon
İstediğiniz kadar baharatlardan
Pişirmek için sıcak su
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımız için öncelikle soğanlarımızı ince ince dilimleyelim, sarımsağımızı rendeleyelim .
Zeytin yağımızı koyalım ,maydanozlarımızı ince ince dilimleyip ekleyelim.
Baharatlarımızı ekleyelim, pirinçi yıkayıp karışımımızı ekleyelim .
Baharatlarımızı ,tuzumuzu ,reyhan otumuzu ,kuş üzümü de ekleyelim ve güzelce harmanlayıp harcımızı yapalım.
İç harcımızı yapraklarımızı eğer salamurası önceden suda bekletelim tuzu çıkmasını, biraz ve iç harcımızdan sararak kapatalım ve tencereyi dizelim.
En üste limonları dilimleyip dizelim.
Sıcak suyumuzu kaynatalım ,sıcak suyumuzu kaynayınca tencerenin kenarlarına gelene kadar dökelim.
Üzerine de bir tabak koyalım ,kısık bir şekilde pişmeye alalım.
Ara ara kontrol edelim piştiği zaman üzerine azıcık da zeytinyağı gezdirerek kapatalım, tuzu kontrol edelim.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo yaprak
4 buçuk su bardağı pirinç
2 büyük soğan
2-3 yemek kaşığı salça
4-5diş sarımsak rendesi
Yarım demet maydanoz 5 yaprak reyhan otu
1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi yarım paket kuş üzümü
Baharatlar ;
Tuz, karabiber
Pulbiber, nane
Yenibahar
Kimyon
İstediğiniz kadar baharatlardan
Pişirmek için sıcak su
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımız için öncelikle soğanlarımızı ince ince dilimleyelim, sarımsağımızı rendeleyelim .
Zeytin yağımızı koyalım ,maydanozlarımızı ince ince dilimleyip ekleyelim.
Baharatlarımızı ekleyelim, pirinçi yıkayıp karışımımızı ekleyelim .
Baharatlarımızı ,tuzumuzu ,reyhan otumuzu ,kuş üzümü de ekleyelim ve güzelce harmanlayıp harcımızı yapalım.
İç harcımızı yapraklarımızı eğer salamurası önceden suda bekletelim tuzu çıkmasını, biraz ve iç harcımızdan sararak kapatalım ve tencereyi dizelim.
En üste limonları dilimleyip dizelim.
Sıcak suyumuzu kaynatalım ,sıcak suyumuzu kaynayınca tencerenin kenarlarına gelene kadar dökelim.
Üzerine de bir tabak koyalım ,kısık bir şekilde pişmeye alalım.
Ara ara kontrol edelim piştiği zaman üzerine azıcık da zeytinyağı gezdirerek kapatalım, tuzu kontrol edelim.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı