- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler
500 gram asma yaprağı
1 adet limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
İç harcı için:
Sızma zeytinyağı
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
3 adet orta uzunluk kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Nar ekşisi(damak tadınıza göre)
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın.
3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun.
Akabinde üzerine salçayı da koyup kavurmaya devam edin.
Ilık suda 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı pirinci ek edip kavurun.
Akabinde baharatları ekleyelim.Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ek edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcağı çıkınca nar ekşisi ekleyelim.
Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımları üstte kalacak halde açın.
Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.
Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına gerçek ilerleyin.
Tüm yaprakları sıkı bir biçimde sarın.
Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın.
Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin. Limonu halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin.
Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın.
1,5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.
Dileğe nazaran; ılık ya da soğuk olarak servis edin.Not:iç harcına sızma zeytinyağı,sumak,nar ekşisi çok hoş lezzet katıyor.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram asma yaprağı
1 adet limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
İç harcı için:
Sızma zeytinyağı
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
3 adet orta uzunluk kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Nar ekşisi(damak tadınıza göre)
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın.
3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun.
Akabinde üzerine salçayı da koyup kavurmaya devam edin.
Ilık suda 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı pirinci ek edip kavurun.
Akabinde baharatları ekleyelim.Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ek edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcağı çıkınca nar ekşisi ekleyelim.
Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımları üstte kalacak halde açın.
Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.
Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına gerçek ilerleyin.
Tüm yaprakları sıkı bir biçimde sarın.
Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın.
Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin. Limonu halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin.
Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın.
1,5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.
Dileğe nazaran; ılık ya da soğuk olarak servis edin.Not:iç harcına sızma zeytinyağı,sumak,nar ekşisi çok hoş lezzet katıyor.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı