- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
40 -45 adet salamura üzüm yaprağı
İçi İçin;
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kaynar su
2 adet orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı şeker
Maydanoz
Nane
Karabiber
Yenibahar
Pul biber
Tuz
1 adet limon
1 su bardağı kadar zeytinyağ
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yapraklarımızı 5 dk kadar haşlayalım, suyunu süzdürüp yeterlice sıkalım.
İç harcımız için ince ince soğanımızı doğrayalım ,yağda güzelce kavuralım ,şekerimizi ilave edelim.
Akabinde yıkanmış pirincimizi ve salçamızı ek edip kavurmaya devam edelim.
Güzelce kavrulan pirince baharatlarımızı ekleyip, suyunu ek edelim.
Pirinçlerimiz canlı kalacak formda suyunu çektirelim en son kademede maydanozunu ekleyip soğumaya alalım.
Yapraklarımızı parmak kalınlığında güzelce saralım.
Tencerimizin tabanını yapraklarımızla kaplayalım ,eğer yaprak saplarınız da var ise onları da koymanızı tavsiye ederim daha mayhoş bir tat elde edersiniz.
Sarmaları üst üste dizip tuzunu ve yağın bir kısmını ek edelim su ölçüsü sarmaları geçmeyecek kadar ek edelim.
Ve bir tabak ile üstünü bastırarak kapatalım.
Kısık ateşte pişirelim. Pişmeye yakın tabağımızı alıp limon dilimlerini üzerine koyup pişirmeye devam edelim.
Pişen sarmalarımıza zeytinyağı gezdirelim dinlendikten sonra limon ile servis edelim. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
40 -45 adet salamura üzüm yaprağı
İçi İçin;
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kaynar su
2 adet orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı şeker
Maydanoz
Nane
Karabiber
Yenibahar
Pul biber
Tuz
1 adet limon
1 su bardağı kadar zeytinyağ
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yapraklarımızı 5 dk kadar haşlayalım, suyunu süzdürüp yeterlice sıkalım.
İç harcımız için ince ince soğanımızı doğrayalım ,yağda güzelce kavuralım ,şekerimizi ilave edelim.
Akabinde yıkanmış pirincimizi ve salçamızı ek edip kavurmaya devam edelim.
Güzelce kavrulan pirince baharatlarımızı ekleyip, suyunu ek edelim.
Pirinçlerimiz canlı kalacak formda suyunu çektirelim en son kademede maydanozunu ekleyip soğumaya alalım.
Yapraklarımızı parmak kalınlığında güzelce saralım.
Tencerimizin tabanını yapraklarımızla kaplayalım ,eğer yaprak saplarınız da var ise onları da koymanızı tavsiye ederim daha mayhoş bir tat elde edersiniz.
Sarmaları üst üste dizip tuzunu ve yağın bir kısmını ek edelim su ölçüsü sarmaları geçmeyecek kadar ek edelim.
Ve bir tabak ile üstünü bastırarak kapatalım.
Kısık ateşte pişirelim. Pişmeye yakın tabağımızı alıp limon dilimlerini üzerine koyup pişirmeye devam edelim.
Pişen sarmalarımıza zeytinyağı gezdirelim dinlendikten sonra limon ile servis edelim. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı